Jaukus klasikinio stiliaus butas Užupyje

Pro šio Vilniaus Užupio rajone esančio buto langą atsiveria maloni akiai panorama. Šeimą džiugina ir seni obelų sodai, ir bažnyčios bokštai. Klasikinis interjeras, sukurtas architektės Dovilės Martinaitytės, pasižymi gera planine struktūra bei švelniais spalviniais tonais.

Pasitelkus šviesų žaismą, švelnius spalvinius tonus, natūralaus medžio elementus architektė sukūrė komfortišką būstą. Visgi viena svarbiausių užduočių buvo tinkama planinė struktūra. Kadangi buvo nutarta visiškai perplanuoti butą, D. Martinaitytei reikėjo sumaniai išnaudoti 80 kv.m erdvę, kurioje turėjo sutilpti miegamasis, vonia, vaikų kambarys, svetainė ir virtuvė. Pagrindiniai šeimininkų reikalavimai buvo sėkmingai įgyvendinti. Buto išplanavimas funkcionalus, tačiau tuo pačiu ir estetiškas.

A.Narmonto nuotr.

„Svarbu buvo sukurti gerą planinę struktūrą. Funkciškai išdėlioti atitinkamas zonas, pavyzdžiui, virtuvės, kad nebūtų visiškai apjungta su svetaine, turėtų atskyrimą nuo pagrindinės zonos. Norėta erdvaus vonios kambario, taip pat reikėjo apibrėžti valgomąjį bei svetainę“, – būste įvykusias permainas vardijo Dovilė.

A. Narmonto nuotr.

Kaip galima pastebėti, kuriant interjerą panaudoti ramūs ir šviesūs žemės tonai. Taip pat nevengta žalsvų atspalvių ir natūralaus medžio panaudojimo. Klasikinei stilistikai išgauti panaudoti specialiai atrinkti tapetai, karnizai, apvadai. Dėl to, įžengus į būstą pajuntame ir išvystame, kaip žalsva spalva dažytų sienų bei tapetų fone suskamba baltos spalvu baldai, o atsiradusi medžio tekstūra pabrėžia lygius ir vienspalvius paviršius. Tokie deriniai padeda sukurti erdviškumo įspūdį.

Naujos pertvarinės sienos pagalba atskiriama gyvenamoji zona nuo kitų patalpų – vienoje pusėje paliekant gyvenamąją zoną, kitoje įrengiant virtuvę, vonią ir holą. Pastebėtina, kad pertvarinė siena funkciškai atskiria, tačiau neuždaro virtuvės. Iš pradžių buvo galvojama virtuvėje įrengti stumdomas duris, taip atskiriant šią erdvę, tačiau galiausiai pasirinktas būtent sienos efektas.

Patalpai panaudoti balsvi tonai, tiesa, plytelių tonai pilkšvesni. Grindys ir plytelės derintos tarpusavyje, o spintelėms panaudotos žaismingos rankenėlės.

A. Narmonto nuotr.

Pagrindinė miegamojo siena tapetuota. Panaudoti žalsvi, gaivūs spalviniai tonai.

A.Narmonto nuotr.
A.Narmonto nuotr.

Erdviame vonios kambaryje dominuoja tie patys balksvi tonai. Šioje zonoje sutalpinta ir vonia, ir dušas. Sukurtas funkcionalus dviejų praustuvų baldas.

A. Narmonto nuotr.

Vaikų kambarys įrengtas dviems šeimoje augančios dukrytėms. Šio kambario sienas papuošė originalūs piešiniai. „Įdomu kurti piešinius ant sienos ir stebėti kaip pasitelkiant kūrybą atgaivinamos sienos, o žaismingumo įgauna visa kambario erdvė“, – dalijosi architektė.

A.Narmonto nuotr.

Architektė pastebi, kad sukūrus funkcinę interjero dalį, prie kūrybinio proceso nemažai prisidėjo ir šeimininkė Eglė, parinkusi baldus ir dauguma dekoro elementų.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namaiprenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis