Gaivus 86 kv.m. buto Druskininkuose interjeras

Šeimyninis autorių duetas – dizainerė Vita Puronienė ir architektė Ugnė Puronaitė – gavo užduotį sukurti atostogų namus Druskininkuose vienos įmonės darbuotojams.

V. Puronienės nuotr.
V. Puronienės nuotr.

Kadangi užsakovų pageidavimas buvo, kad kurorte būtų galima jaustis kaip namie, bute yra visos tam reikalingos funkcinės zonos ir netrūksta jaukumo. Tačiau, šalia įprastinių reikalavimų namams, šiuo atveju reikėjo suderinti ne vienos šeimos, o viso kolektyvo skonį. Užduotis pavyko puikiai, kadangi butas toli gražu neliko be charakterio. 

V. Puronienės nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

Interjero kūrimo principas – aiškios nepretenzingos formos ir ryškūs spalvų bei raštų akcentai. Pasirinktas koloritas – šiltas ir gaivus kaip paplūdimys vasarą. Mėlynos, rusvos ir baltos spalvų fone suskamba žaismingi raudoni ir geltoni akcentai. Juk išvykus atostogauti smagu, kai gerą nuotaiką spinduliuoja net pagalvėlės.

V. Puronienės nuotr.

Dizainerė džiaugiasi įtikinusi būsimus gyventojus nepabijoti prieškambarį ir vonios kambarį iškloti originaliomis ornamentuotomis grindų plytelėmis, kurios „pasitinka“ lankytojus vos įžengus į butą ir ne vieną priverčia aiktelti „o, kaip faina!”. Šis grindų fragmentas skiria butą į dvi zonas – gyvenamąją bei poilsio.

V. Puronienės nuotr.

Buto išplanavime teko keisti tik vieną esminį dalyką – buvo atsisakyta balkono ir tokiu būdu padaryta daugiau vietos virtuvės zonai, kurioje tilpo didelis valgomojo stalas. Taip pat buvo įgyvendintas praktiškas sprendimas įrengti, nors ir nedidelį, antrą san.mazgą, kadangi butas yra pritaikytas vienu metu apsistoti dviems šeimoms.

Projekto autorės: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis