100 kv.m butas sostinėje, pro kurio langus matoma viena gražiausių bažnyčių

Butas Vilniaus širdyje iš pradžių tebuvo 82 kv.m ploto, tačiau jo savininkui į pagalbą pasitelkus komandos „Kūnas“ architektus Vitalijų Jankūną ir Marių Morkūną, jis buvo padidintas iki 100 kv.m.

Dėl to buvo rastas paprastas, bet praktiškas sprendimas – antresolės pagalba įrengtas antrasis aukštas.

Bute iš viso yra 2 miegamieji, 2 vonios kambariai, 2 drabužinės su skalbykla, svetainė, valgomasis ir virtuvė bei antrajame aukšte esanti darbo zona su galimybe apsistoti svečiui.

Kaip pasakojo architektas Marius Morkūnas, pagrindinė kliento iškelta užduotis buvo, kad ši erdvė taptų jauki ir demokratiška. Teturėdami plikas sienas ir fantaziją, dviejų architektų komandai teko kuo greičiau sukurti modernų, didesnei daliai žmonių priimtiną interjerą. Toks buvo buto savininko poreikis dėl to, kad šis būstas yra nuomojamas.

Taip pat architektams reikėjo argumentuotai ir konstruktyviai paaiškinti, kad antresolė neturi būti masyvi – konstrukcija gali būti lengva ir padaryta iš plonų detalių, tačiau vis vien patvari.

Antresolės sprendimas buvo parinktas dėl to, kad tokiu būdu buvo padidinta buto erdvė bei išvengta šulinio įspūdžio dėl 5 metrų lubų tualete. Kaip matyti iš nuotraukų, vizualiai po sraigtiniais laiptais dekoruota antresole yra trys svarbiausios namų zonos – svetainė, valgomasis ir virtuvė. Tačiau pasitelkus spalvas, aksesuarus zonos erdviškai atskirtos.

Kitas svarbus aspektas šiame name – šviesa. Parinkus ne vieną subtilų sprendimą, skirtingais šviesos šaltiniais galima nuolat keisti ir sukurti vis naują buto nuotaiką. Šviesotamsa, toršerai, jokių halogenų, natūrali šviesa patenkanti pro stoglangius ir zonavimas padeda nuolat keisti interjero veidą.

Ir, kaip pripažįsta architektai, didžiausią įspūdį šiame interjere palieka vaizdas pro langus. Dėl to norėjosi, kad parinktas interjeras to neužgožtų. Juk ne kiekvienas pro savo langus matome Šv. Kotrynos bažnyčią ir nuolat besikeičiantį senamiestį bei nuolatinį virsmą.

Paklausti, kas yra svarbiausia kuriant interjerą, dizaineriai atsakė, jog kiekvienu atveju tai vis skirtingi aspektai, bet visuomet reikia išgirsti, ko nori užsakovas. Tai tarsi paveikslo kūrimas, tik turi tapyti ne tai, ko norėtum tu, o tai, ką mato klientas.

M. Žičiaus nuotr.

M. Žičiaus nuotr.

M. Žičiaus nuotr.

M. Žičiaus nuotr.

M. Žičiaus nuotr.

M. Žičiaus nuotr.

M. Žičiaus nuotr.

M. Žičiaus nuotr.

M. Žičiaus nuotr.

M. Žičiaus nuotr.

M. Žičiaus nuotr.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis