Dizaineriai atskleidžia 25 namų dekoravimo paslaptis

Turbūt visi pažįstame bent vieną ar kelis asmenis, kurie, atrodytų, nededami pastangų, pasižymi itin geru skoniu. Atėjo laikas ir jums tapti vienu iš tokių laimingųjų. Štai aukščiausios klasės dizainerių patarimai ir triukai, padėsiantys šį tikslą pasiekti itin greitai.

Pradėkite nuo spalvų gamos


Jei norite namuose sukurti tikrą dizaino oazę, pradėkite nuo spalvų paletės. Specialistai pataria priimti esminį sprendimą dėl bazinių spalvų schemos ir paisyti jos apipavidalinant visas namų patalpas.


Dėmesio verti objektai – matomiausiose vietose


Jei jums iš tikrųjų patinka vienas ar kitas daiktas jūsų namuose, neabejotinai norėsite, kad jis atsidurtų matomiausioje vietoje. Ypatingą dėmesį skirkite senoviniams ir unikaliems objektams.


Norintiems aukštesnių lubų – žemesni baldai


Dizaineriai rekomenduoja norintiesiems vertikaliai padidinti erdves vengti horizontalių linijų gausos. Dar verta dėmesį atkreipti į didelius veidrodžius, vizualiai plečiančius erdves. Kitas neabejotinai sėkmingas triukas – rinktis žemesnius baldus tam, kad patalpų lubos atrodytų aukštesnės.


Nepamirškite langų rėmų


Dažnai langų rėmams neskiriama pakankamai dėmesio, nors tinkamai dekoruoti jie gali tapti itin reikšmingu patalpos akcentu. Vieni dažniausiai dizainerių rekomenduojamų spalvinių sprendimų, tinkamų langų rėmams, - tai žalsvi atspalviai arba juoda spalva. Pirmasis variantas skirtas tam, kad langai savotiškai susilietų su vaizdu už lango, o juodos spalvos rėmai sutemus praktiškai išnyksta.


Jaukinkite patalpas veidrodžiais


Veidrodinės plokštės, pavyzdžiui, skirtos nišai apipavidalinti, atrodo iš tikrųjų elegantiškai. Vis tik svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad dideli vientisi veidrodžiai gali paversti jūsų jaukius namus į parduotuvę panašia patalpa, todėl vertėtų rinktis į atskiras dalis padalintus tradicinius prancūziško stiliaus variantus.


Pirkdami sofą netaupykite


Neatidėliokite šio pirkinio teisindamiesi, kad vaikai dar maži, todėl ją sugadins. Specialistai tikina, kad tiesiog būtina įsigyti kokybišką sofą, kuri jums tarnaus ilgus metus.


Neutralioms spalvoms reikšmingumo suteiks faktūros


Patikėkite, neutralus dekoravimo stilius gali būti įdomus, jei tik pasirūpinsite medžiagų įvairove. Drąsiai eksperimentuokite rinkdamiesi pačių įvairiausių faktūrų medžiagas: liną, šilką, taftą, medvilnę, aksomą ir daugybę kitų. Dar svarbu atkreipti dėmesį į unikalią galimybę vaizdą įvairinti kombinuojant perregimas ir šviesą sugeriančias medžiagas.


50 ir 150 proc. taisyklė


Tobulam atspalviui išgauti sumaišykite 50 proc. šviesesnių atspalvių nei bazė su 150 proc. tamsesniais nei bazė atspalviais. Specialistai tikina, kad toks nuo nesėkmių apsaugantis metodas padės sienas nudažyti tobulai. Be to, toks spalvos panaudojimo metodas itin architektūriškas.


Nedidelėms erdvėms suteikite gilumo


Nedidelės gyvenamosios erdvės nebūtinai turi būti slegiančios. Patyrę dizaineriai rekomenduoja rinktis erdvės neužgožiančius baldus ir dekoro elementus, padėsiančius sukurti net ir neerdviose patalpose gilumo įspūdį.


Rinkitės būsto vertę didinančias spalvas


Laikina gyvenamoji vieta tikrai gali atrodyti puikiai, net jei negalite jos dailinimui skirti didelės pinigų sumos. Dažnai žmonės linkę investuoti į nuosavą būstą, o štai laikinojo gražinti nepageidauja. Vis tik svarbu suprasti, kad ryškūs sienų dažnai gali iš esmės pakeisti į gerąją pusę net ir ne itin dailų nemažai trūkumų turinčio būsto variantą.


Grindis siekiančios užuolaidos


Jei renkatės jau pasiūtas užuolaidas, jų ilgio būtinai turi pakakti tam, kad jos siektų grindis. Šios taisyklės svarbu paisyti net ir tais atvejais, kai tenka įsigyti šiek tiek per ilgas užuolaidas ir jas trumpinti.


Šviesesnės lubos


Neretai dėl lubas siekiančių virtuvės spintelių patalpa atrodo niūroka ir tamsoka, tačiau yra patikrintas būdas šiai problemai išspręsti: luboms dažyti rinkitės šiek tiek blyškesnę spalvą nei sienoms. Šis triukas suteiks patalpai šviesos, nes jei langų nėra daug.


Jokio stalo įrankių ir indų derinimo


Patikėkite, derindami valgomojo reikmenis išleisite daug pinigų, o rezultatas tikrai nebus tobulas. Rekomenduojama šioje srityje pasitelkti išradingumą ir fantaziją, pavyzdžiui, įsigyti dailių senų indų komplektų ir stalo įrankių. Taip sutaupysite pinigų, o valgomojo reikmenys atrodys išskirtinesni.


Sidabro ir aukso draugystė


Daugeliui kuo puikiausiai žinoma, kad metaliniai puošybos elementai suteikia švytėjimo ir prabangos. Tiesa, neretai pamirštama, kad rezultatas bus kur kas įspūdingesnis, jei rinksitės įvairesnes spalvas. Specialistai užtikrintai rekomenduoja kombinuoti sidabro ir aukso atspalvių akcentus ir jų naudoti gausiai.


Nebijokite intensyvių spalvų


Nors drąsiai žengti sodrių spalvų link dažnai nėra lengva, vis tik patartina šią nepagrįstą baimę įveikti. Viena sėkmingiausių strategijų – intensyvia spalva dažyti visus esminius objektus, pradedant grindjuostėmis ir baigiant sienomis. Dizaineriai neabejoja, kad toks „išpuolis“ bus neišvengiamai sėkmingas.


Šiaudai – ne tik laukui


Nors dažniausiai įsivaizduojame, kad šiaudiniai kilimai labiau tinkami laukui, vis tik toks akcentas neabejotinai suteiktų šarmo ir jūsų namams. Šiaudai, džiutas ir kitos panašios natūralių tonų gamtinės kilmės medžiagos puikiai atrodys bet kuriuose namuose.


Papildomai prabangai – dailios pagalvėlės


Poros pagalvėlių tikrai nepakaks – drąsiai rinkitės bent dvi poras skirtingų raštų, spalvų ir tekstūrų dekoratyvinių pagalvėlių.


Dušas permatomomis durelėmis


Nors paprastai papildomam privatumui užtikrinti pasirenkamos nepermatomos arba pusiau permatomos dušo durelės, vis tik permatomi variantai pasižymi nenuginčijamais privalumais. Toks perregimumo suteikiantis sprendimas neapkraus erdvės ir nesukurs papildomų vizualių kliūčių.


Veidrodžius kabinkite apgalvotai


Numatydami vietas, kur ketinate kabinti veidrodžius, atkreipkite dėmesį į juose atsispindėsiančius objektus. Patikėkite, labai malonu veidrodyje matyti dailaus šviestuvo atspindį ar šiaip malonų ir jaukų vaizdelį.


Kuo daugiau plytelių, tuo geriau


Žvilgsnį glostančios išskirtinės plytelės – neabejotinai teisinga investicija tiek virtuvėje, tiek ir vonioje. Dizaineriai rekomenduoja kuo didesnį plotą šiose itin svarbiose namų erdvėse dengti būtent plytelėmis, žinoma, atsižvelgiant į finansines galimybes.


Atsakingai rinkitės valgomojo kėdes


Jos gali būti netradicinės, tačiau vienintelis joms keliamas privalomas reikalavimas – kėdžių patogumas. Tiesa, visiškai nebūtina rinktis šešių ar aštuonių identiškų kėdžių: leiskite sau eksperimentuoti ir išspręsti kėdžių klausimą kūrybingai.


Venkite baldų kojelių pertekliaus


Gausybė kėdžių ir stalų kojelių sukuria dirglumo atmosferą. Taigi dalį baldų kojelių pridenkite dailiomis medžiagų klostėmis – vaizdas bus kur kas geresnis, o erdvė taps labiau „įžeminta“.


Kuo daugiau, tuo geriau


Galbūt toks teiginys kalbant apie namų interjerą nuskambės paradoksaliai, vis tik gausus dekoro elementų naudojimas yra galimas, jei tik paisoma auksinės taisyklės – simetriškumo. Kitaip tariant, to paties rašto audinys turi būti panaudotas tiek vienoje, tiek ir kitoje kambario pusėje.


Patalpos dydis diktuoja baldų vietas


Rinkdami kiekvienam baldu tinkamą vietą mąstykite strategiškai: kiekvienos patalpos dydis ir ypatumai visada pasufleruos teisingą atsakymą. Pavyzdžiui, jei lovą tenka statyti uždengiant dalį lango, rinkitės šviesos neužstojantį lovos rėmą.


Baras gerai matomoje vietoje


Nors dažnai rekomenduojama smulkius daiktus tvarkingai sudėlioti į spinteles ir lentynas, kad nebūtų apkraunama namų erdvė, vis tik yra dalykų, kurių slėpti nevalia. Vienas iš jų – gėrimų staliukas. Jūsų aplankyti atvykusiems svečiams bus kur kas lengviau pasijausti kaip namuose, jei jie galės patys įsipilti mėgstamo gėrimo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis