Kas geriau vonios kambaryje – vinilinės ar keramikinės plytelės?

Nors vinilinės bei keramikinės plytelės iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti visiškai nepanašios, tačiau vonios kambario apdailos kontekste skirtumai tarp jų gerokai sumažėja. Pirmiausia taip yra todėl, nes abi šios grindų dangos pasižymi dideliu atsparumu drėgmei, kuris yra be galo svarbus šiai erdvei. Nors konkretaus atsakymo, kuri danga yra labiau tinkama voniai, nėra, šiame tekste pateiksime vilinilnių bei keramikinių plytelių palyginimą, kuris gali padėti apsispręsti.

Išvaizda. Lyginant aukštos kokybės keramikinių bei vinilinių plytelių išvaizdą, paprastai estetiškai patrauklesnės yra keramikinės plytelės. Plytelės išsiskiria tuo, kad jos niekada neišeina iš mados, jos erdvėje kuria elegancijos ir tvarkingumo įspūdį. Žinoma, kalbant apie prastesnės kokybės produkciją, rinkoje galima rasti ir visiškai neišvaizdžių keramikinių plytelių, kurias vinilinė danga tikrai lenkia savo estetika. Visgi, kadangi keramikinių plytelių gamintojų yra daug daugiau, visada yra galimybė rinktis iš milžiniško jų spalvų, formų, dizainų pasirinkimo, o vinilinių plytelių dizaino įvairovė yra kur kas mažesnė.

Atsparumas drėgmei. Tiek vinilinių plytelių, tiek keramikinių plytelių atsparumas drėgmei yra aukštas, tad šioje kategorijoje jos yra lygiavertės. Vonioje dažniau problemas kelia ne pačios plytelės, o jų siūlės, tačiau tinkamai atlikus įrengimo darbus, tiek vinilinių, tiek keramikinių plytelių tarpai nekelia didesnių rūpesčių.

Shutterstock

Kaina. Kadangi plytelių kaina gali būti labai įvairi (ji priklauso nuo plytelių kokybės bei estetinių niuansų), kainos atžvilgiu yra sunku lyginti šias dangas. Tačiau renkantis aukštos kokybės medžiagas, abiejų plytelių rūšių kaina yra ganėtinai panaši.

Transportavimas. Kalbant apie medžiagų transportavimą, vinilinės plytelės yra daug lengvesnės už keramikines plyteles. Tačiau abi dangos yra pakankamai lengvos, kad jas galima būtų transportuoti lengvuoju automobiliu ar visureigiu.

Shutterstock

Įrengimas. Kalbant apie dangos įrengimo lengvumą bei greitumą, vinilinės plytelės yra greičiau ir lengviau įrengiamos. Taip yra todėl, nes šios plytelės yra montuojamos sausu būdu. Taip pat tokias plyteles yra lengva pjaustyti. Keramikinės plytelės yra įrengiamos šlapiuoju būdu (jų įrengimui reikalingas skiedinys), todėl jų montavimas užima kur kas daugiau laiko. Taip pat tokias plyteles yra gan sunku pjaustyti.

Perpardavimo vertė. Jeigu savo būstą nuspręstumėte parduoti, būstas su vonia, kurioje yra įrengtos keramikinės plytelės, paprastai yra vertinamas aukščiau, nei būstas, kurio vonioje yra sumontuotos vinilinės plytelės. Taip yra todėl, nes keramikinės plytelės dažnai asocijuojasi su solidumu, o vinilinė danga – su paprastumu.

Paruošta pagal Statybairapdailosdarbai.lt informaciją

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis