Lauko žibintų gamyba: kaip užkonservuoti šviesą?

Nors dabar saulė nusileidžia vos kelioms valandoms ir natūraliu apšvietimu galime mėgautis kaip niekad ilgai, užkietėję naktinėtojai net dabar gamtoje pristinga šviesos. Būtent jiems šį kartą siūlome paprastą, greitą ir labai dailų sprendimą, padėsiantį jaukia žibintų šiluma užpildyti visą kiemą.

Žibintų gamyba

Tokio mažo žibinto gamybai reikės:

-nedidelių stiklainėlių,

-žirklių,

- virvutės arba tvirto siūlo,

- žvakelių,

- smėlio,

- akmenėlių arba kitos medžiagos užpildui.

Žinoma, virveles galima pakeisti plona viela, o stiklainėlių užpildas nėra būtina sąlyga, tad skubantieji gali jo atsisakyti.

Darbo eiga

Aplink stiklainio viršų, žemiau dangteliui prisukti būtinų sriegių, tvirtai apvyniojama virvutė ir sutvirtinama mazgu. Tuomet virvelė kerpama, paliekant nemažą galą kabinimo kilpai.

Ilgasis galas perneriamas per jau apvyniotą siūlą, sureguliuojamas norimas kilpos ilgis, o virvelė sutvirtinama priešais jau esantį mazgą. Gaminant didesnių gabaritų žibintą, virvutę patariama apvynioti bent kelis kartus, o ypač sunkiam gaminiui reikėtų ne dviejų, o keturių sutvirtinimo taškų, padedančių išlaikyti žibinto stabilumą.

Į tokį kabinti jau paruoštą stiklainėlį galima pilti smėlį, akmenėlius, džiovintus augalus ar kitą dekoratyvinę medžiagą bei į vidų įdėti norimo dydžio žvakę. Siekiantys sukurti itin žaismingą žibintą, gali išpiešti ar kitaip puošti patį stiklainėlį. Tolygiai skirtingomis spalvomis nudažius tokį gaminį gaunami skirtingų atspalvių šviesas skleidžiantys žibintai.

Vadovaujantis tokiu gamybos principu, galima kurti tiek visiškai paprastus, tiek dekoratyvius, įvairiai išmargintus, apipintus didelius žibintus, kurie įkurdinti ant šalia augančio medžio ar žolės skleis jaukią ir romantišką šviesą visą vasaros naktį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis