10 įdomių faktų apie alaviją ir jo savybes

Alaviją galima pamatyti praktiškai kiekvienuose namuose. Pateikiame kelis įdomius ir, ko gero, ne visiems žinomus faktus apie šį augalą.

Alavijų galima vadinti stebuklingu augalu, nes jo lapuose esanti gelinės konsistencijos medžiaga yra stebuklinga priemonė – gydomosios savybės žinomos nuo seno. Jo lapuose yra gelinės konsistencijos medžiagos, kurios 99 procentus sudaro vanduo.


* Manoma, kad šis sukulentas kilęs iš Šiaurės Afrikos, o gamtoje šis augalas sutinkamas subtropikuose ir tropikuose. Kaip vazoninė gėlė mėgstamas ir vertinamas visame pasaulyje.


* Gydomųjų savybių augalas turi tik kai sulaukia penkerių metų.


Shutterstock


* Alavijas pasižymi unikaliu gyvybingumu – be vandens gali išgyventi septynerius metus, ir visą šį laiką leisti naujus ūglius.


* Šiuo augalu galima gydyti žaizdas – ant jų uždėjus lapų minkštimą. Taip pat minkštimą galima įmaišyti į mišinius, vandenį, sultis ar arbatą – toks gėrimas padės gydyti gerklės skausmą, nudegimus ir kitas problemas.


* Senovės Egipto karalienė alaviją naudodavo grožio procedūroms, nes nuo jo oda tampa labai švelni, suminkštėja. Ko gero, būtent todėl šis augalas plačiai naudojamas ir kosmetikos gamyboje.


Shutterstock


* Namuose ant palangės auginti galima visų rūšių alavijus. Jie gali būti ir visai nedideli, o gali siekti ir 15 metrų aukštį.


* Gal kas ir yra matęs žydintį alaviją, tačiau tikriausiai ne visi žino, kad šio augalo žiedai gali būti įvairių spalvų – balti, geltoni, oranžiniai ir įvairių atspalvių raudoni.


Shutterstock


* Alavijas labai populiarus Japonijoje, bet ne kaip kambarinis augalas, o kaip maisto produktas.


* Gėrimai su alijošiaus gabaliukais, jogurtai ir kiti skanėstai su alijošiumi yra japonų kasdienybė, nes jie tiki, kad daugiausiai naudos iš šio augalo galim gauti jį valgant.


Shutterstock


* Gelinės konsistencijos alijošiaus sultys plačiai naudojamos medicinoje ir kosmetologijoje, bet augalo žievės vartoti nerekomenduojama.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis