Arklių mėšlas. Jis turėtų būti šviežias, šiek tiek suspaustas. Sumaišytas su nemažu mėšlo kiekiu šiaudų jis gerai šildo, bet neilgai, o su mažiau šiaudų šildo menkiau, bet ilgiau.
Galvijų mėšlas. Šis mėšlas nelabai tinka šiltnamiams, nes prastai kaista. Tačiau sumaišytas su arklių mėšlu, gana ilgai laiko šilumą.
TAIP PAT SKAITYKITE:
Kavos tirščiai: komposto gaminimas
Špinatai: sodinimas, auginimas ir priežiūra
Kaip namuose išvengti karščio keliamų nemalonumų?
Medžių lapų mėšlą, išskyrus ąžuolų ir alksnių, galima įmaišyti į gyvulių mėšlą. Jie pailgina kaitimo laiką, kaip izoliacinė medžiaga atskiria įšilusį mėšlo sluoksnį nuo žemės.

Avių, ožkų ir triušių mėšlas. Kaip šilumos šaltinis, jis yra vertingesnis negu galvijų. Šį mėšlą tam, kad jis geriau drėktų, reikia truputį sudrėkinti.
Dirbtinis mėšlas. Jis yra gaminamas tiesiog šiltnamyje. Į duobę pilamas kapotų šiaudų sluoksnis, 10 kg šiaudų užberiama 200 g kalio amonio salietros ir 300 g superfosfato, sulaistoma karštu vandeniu (10 l) ir gerai suslegiama. Iki viršaus pripildyta kapotų šiaudų duobė yra uždengiama rėmais ir dembliu. Kai šiaudai sušyla iki 15 laipsnių temperatūros, jie dar kartą suslegiami, sulaistomi karštu vandeniu (5 l vandens - 10 kg šiaudų, ant viršaus užpilama žemių.