Pynimas iš laikraščių: pintinėlė per keturias valandas

Ši pintinėlė gali būti naudojama keliais būdais. Joje galima laikyti tiek gėles, tiek susidėti rečiau buityje naudojamus daiktus. Ričardas Butnorius detaliai nupasakojo, kaip ją pasidaryti pačiam.

R.Butnoriaus nuotr.

1. Laikraščio lapus supjaustome 6–7 centimetrų pločio juostelėmis.

2. Gaminame vyteles: ant 2 milimetrų virbalo sukame laikraščio juosteles. Tokiai pintinėlei reikia apie 30–40 vytelių (svarbu: iš vieno lapo pavyksta padaryti 6–7 vyteles). Įgudus, vieną vytelę susukti užima penkiolika-dvidešimt sekundžių, o visoms vytelėms, skirtoms pintinėlei, susukti neprireiks nė valandos. Susukta vytelė dažniausiai būna 56–58 cm ilgio.

3. Toliau vyteles reikia supinti. Pynimas vyksta paprastai – pirmiausiai pradedama nuo dugno, o po to pinama į viršų. Tokio krepšelio pynimas užtruks 2–4 valandas.

4. Svarbus ir rankenų pynimas. Krepšeliuose, kur rankenos apvyniotos vytelėmis, rankenos padarytos iš kelių suglaustų vytelių, kurios apvyniojamos kita vytele.

Tie krepšeliai, kuriuose matosi apipintos rankenos daromi taip: į vytelės vidų yra prakišama viela, šita vytelė su viela prakišama pro krepšelio viršutinę dalį ir užlenkiama vidinėje pusėje. Lygiai taip pat greta padaroma ir antra vytelė su viela. Turimos dvi naujos vytelės su viela yra apipinamos kita vytele ir turime dekoratyvinę rankeną.

5. Prieš pinant pintinėlę, vytelės buvo nudažytos. Parinkta oranžinė spalva. Jas taip pat galima dažyti spalvotu statybiniu pigmentu arba medvilniniais dažais, kiaušinių dažais, svogūnų lukštų nuoviru ar net burokėlių nuoviru. Pynėjas siūlo nevengti spalvų, nudažyti vyteles skirtingai – pininėlė taps ryškia dekoro dalimi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis