Kaip valyti namus su actu?

Obuolių actas – neatsiejama Jūsų virtuvės dalis? Pasirodo, jis gali būti naudojamas ir kaip puiki įprastinių cheminių valiklių alternatyva.

Kaip pasigaminti valiklį?

Sumaišykite pusę puodelio obuolių acto su vienu puodeliu vandens ir gausite puikiausią valiklį, tinkantį valyti virtuvės buitinę techniką, vonią, dušo kabiną, langus bei veidrodžius.

Norėdami išvalyti tualetą, įpilkite į jį neskiesto obuolių acto ir palikite per naktį. Ryte viską nuskalaukite vandeniu ir galėsite džiaugtis švara bei obuolių kvapu.

Jeigu jūsų naminių gyvūnėlių kailyje atsirado nepageidaujamų parazitų, obuolių actas ir čia gali padėti.

Kaip pasigaminti? Vieną dalį acto sumaišykite su tokiu pačiu kiekiu vandens ir švelniai įmasažuokite į gyvūno kailį, pasiekdami odą. Kartokite šią procedūrą kelias dienas iš eilės ir greit galėsite atsisveikinti su visais nepageidaujamais gyviais.

Pirkti nereikia

Nors obuolių actą lengvai rasime kiekviename prekybos centre, įsigyti tikrai kokybišką bei natūralią priemonę yra gerokai sunkiau. Laimei, šį actą galima lengvai ir greitai pasigaminti namuose bei mėgautis tikrai natūraliu, cheminėmis medžiagomis neužterštu gaminiu.

Obuolių actą galima gaminti tiek iš obuolių liekanų, tiek iš sveikų obuolių.

Kaip pasigaminti obuolių actą patiems iš obuolių liekanų?

Reikės:
didelio puodo arba stiklainio;
obuolių liekanų bei lupenų;
gabalo marlės indui uždengti.

Kaip gaminti?

Palikite obuolių liekanas bei lupenas neuždengtas ir leiskite joms paruduoti. Tuomet supilkite viską į pasirinktą indą ir užpilkite vandeniu. Uždenkite viską gabalu marlės ir padėkite šiltoje, tamsioje vietoje. Indo turinys turėtų pradėti kietėti, o viršuje turėtų susidaryti pilkšvas, drumzlėtas skystis – tai ženklas, kad actas pradėjo fermentuotis. Po to dar bent mėnesį jis turėtų būti neliečiamas.

Po mėnesio galima pradėti ragauti ir tikrinti acto stiprumą. Kai nuspręsite, kad jo skonis yra pakankamai stiprus, atskirkite skystį nuo obuolių liekanų ir naudokite pagal savo pasirinkimą.

Tiesa, šis actas bus kiek kitoks nei parduotuvėje randamas skaidrios spalvos skystis, tačiau nereikėtų išsigąsti nei dėl kitokios spalvos, nei dėl jame esančių drumzlių – juk viską gaminote patys, o natūralūs produktai dažnai būną ne tokie estetiški kaip chemijos pramonės gaminiai.

Obuolių actas gali būti gaminamas ir iš nepažeistų obuolių. Pastaruosius reikėtų ketvirčiuoti, leisti jiems paruduoti ir toliau gaminti pagal aukščiau pateiktą receptą. Skirtumas tik tas, kad šiam actui susifermentuoti reikia bent jau 6 mėnesių, o jo skonis bei efektyvumas išlieka toks pats.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis