Generalinė tvarka prieš Kalėdas: 12 daiktų, kurių negalima išmesti

Iš pagrindų tvarkydamiesi namus visų pirma peržiūrime, ką verta pasilikti, o ką reikėtų išmesti. Ir visada namuose atsiranda tai, ko jokiu būdu negalima atsikratyti.

Jei persikraustote į kitą butą ar tiesiog organizuojate generalinę tvarką namuose, jums bus aktualus sąrašas daiktų, kuriuos reikėtų ypatingai saugoti ir neatsikratyti jais net tada, kai niežti rankos išmesti viską pasaulyje.

Šeimos relikvijos, šeimos archyvai

Paveldas ir šeimos ar giminės relikvijos yra gana sudėtingas klausimas, ypač, kai kalbama apie prisiminimus. Jei svajojate apie modernų, šiuolaikinį interjerą, o prie sienos stovi močiutės bufetas – jums teks priimti nelengvą sprendimą, bet prieš jį priimdami, pasverkite, kokia sentimentali šio daikto vertė ir koks jo praktinis panaudojimas. Bet kokiu atveju, kad ir ką nuspręstumėte daryti su bufetu, neabejotinai verta išsaugoti močiutės juvelyrinius dirbinius ir senovines nuotraukas.

Kompiuteriai ir kiti elektroniniai prietaisai su duomenimis

Neišmeskite nė vieno elektroninio prietaiso, kuriame yra jūsų asmeninė informacija. Prieš atsikratydami seno kompiuterio ar telefono, patikrinkite, ar visi duomenys ištrinti arba perrašyti į naujas laikmenas.

Nuotraukos ir skaidrės

Vaikų nuotraukos ir skaidrės užima daug vietos. Peržiūrėkite albumus ir dėžes su neišryškintomis juostelėmis ir skaidrėmis, suskaitmeninkite viską, ką įmanoma, kad nuotraukos neužimtų daug vietos ir būtų lengvai prieinamos. O su originalais galite elgtis kaip tinkami.

Svarbūs dokumentai

Būkite atsargūs, išmesdami senus dokumentus, juk juose gali būti jūsų duomenų. Žinoma, šūsnis senų dokumentų apsunkina gyvenimą, bet išmesdami originalius dokumentus ir kopijas, kruopščiai patikrinkite, ar į nereikalingų popierių krūvą netyčia nepateko jums reikalingi dokumentai, čekiai ir kvitai.

Fiksuoto ryšio telefonas

Laikas labai greit lekia, o mes septynmyliais žingsniai bandome jį pavyti. Mobilieji telefonai visiškai pakeitė mūsų gyvenimą. Vis dėlto neskubėkite atsisakyti fiksuoto ryšio telefono, nes prarasite galimybę bendrauti su išoriniu pasauliu išskirtiniais atvejais, pavyzdžiui, kai netikėtai išsikraus baterija arba mobilusis telefonas suges.

Fotolia nuotr.

Įvairios kolekcijos

Pagalvokite, kiek laiko ir pastangų jūs skyrėte surinkti konkrečiai kolekcijai. Galbūt su laiku surinkti objektai tampa nebeaktualūs, jums nebeįdomūs ir nebeteikia tokių teigiamų emocijų, kaip anksčiau. Tačiau jie vis dar užima ypatingą vietą jūsų širdyje, tad gerai pagalvokite, prieš išmesdami pašto ženklų, iš kelionių parsivežtų lėlių, arbatų arba monetų ir pan. kolekciją.

Juvelyrinių dirbinių dėžutės ir futliarai

Specialistai rekomenduoja neišmesti originalių dėžučių ir futliarų. Visų pirma, jie sukurti specialiai tam, kad juose galima būtų ilgą laiką laikyti tam tikrą dirbinį. Be to, jei kažkada norėsite parduoti kurį nors iš savo papuošalų, žiedas, apyrankė ar vėrinys originalioje pakuotėje turės didesnę vertę.

Virtuvės prietaisai, vonios reikmenys ir kt.

Visiems virtuvės entuziastams ir tiems, kas dažnai gamina namuose, aiškus minimalus virtuvės rakandų skaičius – puodai, keptuvė, kepimo formos ir indai, kokybiškas peilis, virtuviniai rankšluosčiai, trintuvas ir t. t. Jei kažkurių daiktų nusipirkote po du arba kažko jums nebereikia, galite atiduoti tuos daiktus žmonėms, kuriems jie gali praversti. Tik būtinai apgalvokite – be ko neįsivaizduojate gaminimo namuose? Tas pats sakytina ir apie patalynę – kiekvienai lovai reikia turėti bent du patalynės komplektus, ir bent keturis rankšluosčius dviem žmonėms.

Daiktai, keliantys prisiminimus ir širdžiai mielos smulkmenos

Yra daiktų, kurių nenusipirksi už jokius pinigus. Pirmosios vaiko šukos arba pirmosios jūsų šukos. Vaikiškas medalis už dalyvavimą maratone arba už pergalę jaunimo šaškių čempionate, širdžiai mielas meškutis, su kuriuo užmigdavote vaikystėje, arba guminis šuniukas – pirmasis jūsų žaislas. Visi šie daiktai turi rasti vietos jūsų interjere, nes jie tikrai svarbūs.

Rinkinys nenumatytiems atvejams

Turime omeny ne tik vaistus ir vaistinėlę. Niekada neišmeskite baterijų, nešiojamojo radijo imtuvo, prožektoriaus, pirmosios pagalbos vaistinėlės. Jei tai skaitydami supratote, kad kažkurio iš išvardytų daiktų neturite – pats laikas įsigyti.

Originalios dizainerių kurtų batų ir rankinių dėžutės ir maišeliai

Jei kažkada norėsite parduoti kažkurį iš dizainerio kurtų daiktų – originalus maišelis ar dėžutė padės jums įrodyti, kad tai originalas. Taip galėsite tikėtis didesnės sumos.

Vaistai ir kosmetika

Darydami generalinę tvarką arba ruošdamiesi persikraustymui, būtinai patikrinkite savo vaistinėlės turinį, ypač – vaistų galiojimo laiką. Atsikratykite nebereikalingų, pasibaigusio galiojimo vaistų, bet pasilikite tuos, kurių jums gali prireikti artimiausioje ar tolimesnėje ateityje. Ypač atkreipkite dėmesį į tabletes ir vitaminus, kuriuos geriate kasdien – tvarkydamiesi nenukiškite jų giliai į dėžes, bet pasidėkite matomoje vietoje arba įsimeskite į rankinuką. Taip pat nevertėtų impulsyviai išmesti kremų, šampūnų, plaukų priežiūros priemonių ir pan., antraip teks išleisti nemažai pinigų naujoms priemonėms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis