10 dalykų, kurių geriau nedėti į šaldytuvą

Dažnai pamirštame, kad kai kuriuos produktus kur kas geriau laikyti kambario temperatūroje nei šaldytuve.

Aštrus padažas
Šio tipo padažai kuo puikiausiai gali būti laikomi kambario temperatūroje net iki trejų metų.

Bulvės
Šaldytuve laikomų bulvių skonis prastėja, taigi rekomenduojama jas laikyti popieriniame maiše, kambario temperatūroje, tamsioje vietoje. Venkite plastikinių maišelių, nes juose laikomos bulvės genda greičiau. Paprastai bulves tokiomis sąlygomis laikyti galima tris savaites.

Duona
Šaldytuve laikoma duona greitai netenka drėgmės, taigi rekomenduojama kambario temperatūroje laikyti tiek duonos, kiek ketinate suvalgyti per artimiausias keturias dienas, o likusią dalį dėti į šaldiklį.

Svogūnai
Šias daržoves geriausia laikyti orui laidžiame maišelyje, kambario temperatūroje. Tiesa, svogūnus patartina laikyti toliau nuo bulvių, nes jos išskiria drėgmę, dėl kurios svogūnai ima pūti.

Baterijos
Laikykite jas kambario temperatūroje, nes dėl itin žemos temperatūros poveikio jos gali nustoti veikusios.

Česnakai
Česnakai kuo puikiausiai gali būti laikomi du mėnesius kambario temperatūroje. Nesugrūskite jų, kad būtų užtikrintas tinkamas oro cirkuliavimas.

Pomidorai
Šaldytuve laikomų pomidorų skonis tampa panašus į miltų, taigi patartina juos išimtus iš plastikinio maišelio laikyti kambario temperatūroje.

Kava
Šaldytuve ir šaldiklyje atsirandanti kondensacija gali neigiamai paveikti tiek maltos kavos, tiek ir kavos pupelių skonį. Kavą geriausia laikyti kambario temperatūroje, orui laidžiame inde.

Nagų lakas
Jei nagų laką laikysite šaldytuve, jis gali sutirštėti. Taigi rekomenduojama jį laikyti kambario temperatūroje ir saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

Moliūgai
Moliūgų būna įvairių rūšių ir visi jie kuo puikiausiai gali būti laikomi kambario temperatūroje apie mėnesį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis