20 degtinės panaudojimo būdų, kurie padės puoselėti namus

Namų švarinimas – vienas opiausių ir svarbiausių klausimų šiuo metų laiku. Šis skystis pasitarnaus valant būstą ir ne tik  – skaitykite visus 20 būdų.

1.  Valykite stiklinį paviršių. Pamirškite savo langų valiklį, stiklinus paviršius (langus, veidrodžius) galite valyti ir su degtine – efektas bus toks pat.

2. Išvalykite dėmes nuo baldų apmušalų. Degtinė padės nuvalyti rašalo dėmes ar net įsisenėjusias maisto dėmes.

3. Pagaminkite geresnį torto pagrindą. Galite pakeisti vandenį ledine degtine, tuomet pluta turėtų būti gerokai traškesnė.

4. Pasidarykite maišą šaldytam maistui. Jeigu panaudosite vienodą kiekį degtinės ir vandens, tuomet vietoj vienkartinio šaldymo kameros maišo galėsite pasidaryti tokį, kurį galima naudoti dar kartą (tereikės jį laikyti kameroje).

5. Metaliniai daiktai ir prietaisai vėl blizgės. Tiesiog pavalykite juos su degtine pateptu skudurėliu ir iškart pamatysite, kad metalas labiau spindi.

6. Išvalykite įsisenėjusias dulkes. Daugiau nebereikės taikstytis su maisto likučiais ir dulkėmis klaviatūroje ar kokioje nors kitoje vietoje, kurioje nesunkiai kaupiasi apnašos. Naudojant šį skystį ir valant su servetėle arba su kempine pavyks išvalyti net ir sunkiai prieinamas vietas.

7. Atnaujinkite savo drabužius. Jums tereikia patepti drabužių medžiagą degtine ir greitai pajusite, kad nemalonaus aromato nebėra.

8. Atsikratykite riebaluotų plaukų. Įpilkite du gramus degtinės į savo šampūno buteliuką ir pajusite, kad plaukai kur kas lėčiau riebaluojasi.

9. Sušvelninkite ką tik išlygintus drabužius. Pasigaminkite levandų kvapo vandens savo drabužių lyginimui – jums reikės 10 gramų degtinės ir 12 lašelių levandų aliejaus. Sumaišius, palaukite dvidešimt keturias valandas prieš pradedant naudoti.

10. Atsikratykite rūdžių nuo metalo. Porą valandų pamerkite metalinius įrankius degtinėje, o po to nuvalykite rūdis.

11. Išlaikykite gėles šviežias ilgiau. Sumaišykite kelis lašelius degtinės su arbatiniu šaukšteliu cukraus – įpilkite šį mišinį į vazą. Pamatysite, kad gėlės taip laikosi kur kas ilgiau.

12. Vėl turėkite spindinčius papuošalus. Galite valyti deimantus, kristalizuotus brangakmenius ir kitus papuošalus pamerkiant juos degtinėje penkioms minutėms. Po to tiesiog nuvalykite savo brangakmenius ir jie vėl ims spindėti.

13. Atsikratykite vabzdžių. Papurkškite degtinės ant vabzdžių, vietos, kur jie renkasi arba ant savo kūno, ir vabzdžiai jūsų nebeatakuos.

14. Pasigaminkite burnos skalavimo skystį. Iš degtinės galima pasigaminti naminio burnos skalavimo skysčio – degtinė būtų pagrindas, o dar pridėti reiktų glicerino, vandens ir mėtų aliejaus.

15. Atsikratykite piktžolių. Apsisaugokite nuo pesticidų ir piktžolių naudodami purškalą iš kelių gramų degtinės, kelių lašų muilo ir dviejų stiklinių vandens.

16. Apvalykite čerpes ir jų plyšius. Galite išvalyti tamsias čerpių vietas papurškę degtinės. Po 30 minučių jau turėtumėte matyti rezultatą .

17. Lyginkite savo odą. Su degtine paprasta lyginti ir tonizuoti veido odą, ja nesunkiai išvalysite poras.

18. Gydykite įbrėžimus ir išbėrimus. Kadangi degtinė yra naminis dezinfektorius, tai ja naudojantis galima kur kas greičiau pašalinti įbrėžimus ir išbėrimus ant savo kūno.

19. Atnaujinkite savo batus. Pašalinkite nemalonų kvapą patepę batų vidų praskiesta degtine (geriausia su vandeniu).

20. Be skausmo nusiimkite pleistrą. Galėsite nesunkiai nusiimti pleistrą be jokio gėlimo jausmo, jeigu tą vietą patepsite degtine – ji pašalins pleistro lipnumą.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis