Sumanios šeimininkės gudrybė, kurią knieti išbandyti tuoj pat

Kartais tam, kad sutaupytumėte, visai nebūtina ko nors atsisakyti: pakanka tik tinkamai panaudoti tai, ką paprastai be didesnės sąžinės graužaties lengva ranka siunčiame į šiukšlinę.

Pavyzdžiui, itin mėgstamą skystą muilą lengvai pasigaminsite iš kieto muilo likučių. Visi žinome, kad kai muilo lieka nebedaug, tenka jį išmesti, nes antraip sušlapintas po vandeniu jis vis tiek suskils į mažus gabaliukus. Taigi, kai muilo gabaliukas tampa itin mažas ir nebetinkamas naudoti, jį dažniausiai tiesiog išmetame. Tačiau, pasirodo, to daryti nereikia.

Tenka pripažinti, kad taip elgiamės visai be reikalo, – muilo likučius kur kas protingiau kaupti atskirame indelyje. Iš muilo likučių galima pasigaminti skysto muilo. Kaip? Skaitykime toliau.

Skysto muilo paruošimo būdas

1. Surinkite muilo gabaliukus.

2. Susmulkinkite juos tarka.

3. Išskalaukite tuščią buteliuką su dozatoriumi.

4. Įpilkite į buteliuką šiek tiek citrinų sulčių.

5. Įpilkite kamštelį glicerino (jo galite įsigyti vaistinėje).

6. Į buteliuką suberkite muilo trupinius ir užpilkite karštu vandeniu.

7. Palikite muilo masę pastovėti 2-3 dienas, o prieš naudodami labai gerai supurtykite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis