Puikūs pietūs: ryžių makaronai su krevetėmis

Krevetės – visame pasaulyje itin mėgstama jūros gėrybė. Krevetėmis gardinama tiek tradicinė ispaniška paelija, tiek indiški kariai ar tailandietiškos sriubos. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, teigia, kad krevetės seniai nebėra egzotiška jūros gėrybė ir dažnai puikuojasi ne tik ant šventinio, bet ir kasdienio pirkėjų stalo.

„Krevetės – labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas ingredientas. Krevetėms iškepti užtenka vos kelių minučių. Jų kepimo laikas priklauso nuo dydžio: mažas ir vidutines krevetes kepti reikėtų vos apie 3–4, didesnes – 5–8 minutes. Kad krevetės yra paruoštos, pamatysite, kai jos įgaus rausvesnės spalvos, todėl norint jų neperkepti ar nepervirti – reikia atidžiai stebėti kepimo laiką“, – pasakoja ekspertė.


Kiautų – neišmeskite


Be to, krevetės – labai universalios. Jos puikiai tinka tiek prie azijietiškai ar itališkai pagamintų makaronų, ryžių patiekalų: rizoto ar paelijos. Krevetes skanu dėti į įvairiausias sriubas ar troškinius. Jos dera tiek su aštresniais, tiek subtilesniais skoniais: sriubas galite gardinti tiek čili pipirais, imbieru ir kokosų pienu, tiek pomidorų tyrėmis ar grietinėle. Jeigu parduotuvėje įsigijote dar neišgliaudytų krevečių – patartina neišmesti jų kiautų. Iš jų galėsite išsivirti nepaprasto skonio sultinį, sako V. Juodkazienė ir dalijasi dar keliais faktais, apie nepaprasto skonio ingredientą – krevetes.


V. Juodkazienė patiekalų su krevetėmis siūlo išbandyti ir savo virtuvėje ir dalijasi nepaprasto skonio, Azijos įkvėptu receptu su šiuo ingredientu.


Ryžių makaronai su krevetėmis


Jums reikės:


Ryžių makaronų


Saujos juodųjų grybų


Šlakelio sezamų aliejaus


Poro


Morkos


Raudonosios paprikos


Puodelio šiaurinių dryžakojų krevečių


Smulkinto čili pipiro


Šviežios kalendros


Žaliosios citrinos


Pagaminimas:


Ryžių makaronus išvirkite, laikydamiesi nurodymų ant pakuotės, ir nusunkite. Paruoškite juoduosius grybus: apie 10 minučių pamirkykite vandenyje. Kol mirksta grybai, gilioje keptuvėje su sezamų aliejumi apkepinkite daržoves: juostelėmis supjaustytą raudonąją papriką, susmulkintą porą ir morką. Kai daržovės apkeps, į keptuvę dėkite krevetes ir nusunktus makaronus. Toliau kaitindami, viską gerai išmaišykite ir sudėkite vandenyje išmirkytus grybus. Baigę kepti, papuoškite šviežios kalendros šakele, žaliosios citrinos skiltelėmis ir čili pipirais. Skanaus!



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis