„Krevetės – labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas ingredientas. Krevetėms iškepti užtenka vos kelių minučių. Jų kepimo laikas priklauso nuo dydžio: mažas ir vidutines krevetes kepti reikėtų vos apie 3–4, didesnes – 5–8 minutes. Kad krevetės yra paruoštos, pamatysite, kai jos įgaus rausvesnės spalvos, todėl norint jų neperkepti ar nepervirti – reikia atidžiai stebėti kepimo laiką“, – pasakoja ekspertė.
Kiautų – neišmeskite
Be to, krevetės – labai universalios. Jos puikiai tinka tiek prie azijietiškai ar itališkai pagamintų makaronų, ryžių patiekalų: rizoto ar paelijos. Krevetes skanu dėti į įvairiausias sriubas ar troškinius. Jos dera tiek su aštresniais, tiek subtilesniais skoniais: sriubas galite gardinti tiek čili pipirais, imbieru ir kokosų pienu, tiek pomidorų tyrėmis ar grietinėle. Jeigu parduotuvėje įsigijote dar neišgliaudytų krevečių – patartina neišmesti jų kiautų. Iš jų galėsite išsivirti nepaprasto skonio sultinį, sako V. Juodkazienė ir dalijasi dar keliais faktais, apie nepaprasto skonio ingredientą – krevetes.
V. Juodkazienė patiekalų su krevetėmis siūlo išbandyti ir savo virtuvėje ir dalijasi nepaprasto skonio, Azijos įkvėptu receptu su šiuo ingredientu.
Ryžių makaronai su krevetėmis
Jums reikės:
Ryžių makaronų
Saujos juodųjų grybų
Šlakelio sezamų aliejaus
Poro
Morkos
Raudonosios paprikos
Puodelio šiaurinių dryžakojų krevečių
Smulkinto čili pipiro
Šviežios kalendros
Žaliosios citrinos
Pagaminimas:
Ryžių makaronus išvirkite, laikydamiesi nurodymų ant pakuotės, ir nusunkite. Paruoškite juoduosius grybus: apie 10 minučių pamirkykite vandenyje. Kol mirksta grybai, gilioje keptuvėje su sezamų aliejumi apkepinkite daržoves: juostelėmis supjaustytą raudonąją papriką, susmulkintą porą ir morką. Kai daržovės apkeps, į keptuvę dėkite krevetes ir nusunktus makaronus. Toliau kaitindami, viską gerai išmaišykite ir sudėkite vandenyje išmirkytus grybus. Baigę kepti, papuoškite šviežios kalendros šakele, žaliosios citrinos skiltelėmis ir čili pipirais. Skanaus!