Būdai, kaip išvalyti tai, ko, atrodo, neįmanoma išvalyti

Mažai kam patinka tvarkyti virtuvę... Valyti spinteles, atitirpinti šaldytuvą, plauti kavamalę – kam tai gali būti malonumas? Jūsų dėmesiui – kelios gudrybės, kaip išvalyti tai, kas atrodė nebeišvaloma.

1. Nuvalyti riebalus nuo gartraukio grotelių galima per 15 minučių. Iš pradžių groteles išmontuokite, paskui 15-ai minučių pamerkite į vandenį su druska ir citrinos rūgštimi (1 l vandens reikia 4 šaukštų druskos ir 3 šaukštelių citrinos rūgšties). Jei riebalai nenusivalys, pabandykite pavirtinti groteles šiame tirpale.


2. Pridegusį puodą išplausite aktyvuota anglimi. Sutrinkite į miltelius kelias tabletes ir užberkite miltukų ant pridegusių vietų. Po 20 minučių įpilkite į puodą šalto vandens. Po pusvalandžio išplaukite puodą.


3. Kas turi daugiafunkcinį puodą, žino – kaitinamasis elementas visada turi būti švarus. O ką daryti, jei pateko maisto likučių? Į pagalbą ateis šluotelė ir soda. Sušlapinkite šluotelę, pamirkykite į sodą ir patrinkite kaitinamąjį elementą.


4. Šaldytuvą išvalysite ir pašalinsite nemalonius kvapus tirpalu iš vandens ir acto. Išplovus šaldytuvo nejunkite, tegu kelias valandas pastovi ir prasivėdina. Radikalesnis būdas – valyti šaldytuvą amoniaku. Pavalius juo šaldytuvo sieneles, palikite vėdintis visą dieną.


5. Virtuvės plyteles švariai nuvalysite tokiu tirpalu: 4 l šilto vandens ištirpinkite 4 šaukštus borakso, 100 ml acto ir 100 ml amoniako. Plytelės suspindės kaip naujos.


6. Virtuvės spinteles puikiai nuvalysite aliejaus ir sodos mišiniu (komponentai maišomi lygiomis proporcijomis). Mišiniu ištepkite spinteles, palikite pusvalandžiui, paskui kempinėle nutrinkite masę, kuri bus kiek sukietėjusi.


7. Trintuvą lengviausia išvalyti taip: panaudoję iš karto įpilkite į indą vandens ir įlašinkite kelis lašus indų plovimo skysčio. Tada įjunkite trintuvą 20-iai sekundžių. Paskui išskalaukite indą ir peiliukus.


8. Daugelis kulinarų pataria nemalti kavamalėje prieskonių, nes jų eteriniai aliejai paskui įsigeria į kavą. Jei visgi malėte prieskonius, nenusiminkite. Paskui sumalkite kavamalėje saują nevirtų ryžių.


9. Sūrio tarką išvalysite kietu teptuku.


10. Šiukšlių kibirą irgi reikia valyti. Lygiomis dalimis sumaišykite vandenį su actu, sušaldykite į ledą, paskui įdėkite ledo į kibirą. Kai ledas ištirps, išskalaukite kibirą vandeniu.


11. Kavos žymes nuo porceliano indų nuvalysite acto ir druskos mišiniu. Komponentus sumaišykite lygiomis dalimis, užtepkite mišinio ant nešvarių vietų (dar geriau – pamerkti indus vandenyje su actu ir druska). Po pusvalandžio išplaukite indus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis