Paparasčiau nebūna: kaip atidaryti vienkartinį prieskonių malūnėlį

(1)

Koks būtų mūsų pasaulis be prieskonių ir pagardų? Maistas tikrai būtų prėskas ir neskanus. Negalima įsivaizduoti jokios pasaulio virtuvės be prieskonių. Kvapiosios žolelės ir sėklos patiekalams suteikia išskirtinį skonį, gerina virškinimą ir nuotaiką.

Virtuvės virtuozai ir gurmanai stengiasi prieskonius pirkti ne maltus, o indeliuose su malūnėliais. Tai labai patogu: sandariame indelyje jie ilgai išlaiko skonį ir aromatą. Tereikia pasukti malūnėlio viršų ir malti prieskoniai tolygiai pasiskirsto ant produktų. Gaila tik, kad dauguma malūnėlių skirti vienkartiniam naudojimui – kai viduje prieskonių nelieka, buteliuką tenka išmesti.


Vis dėlto neskubėkite išmesti tuščio buteliuko, nes tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad atsukti dangtelio su malūnėliu neįmanoma. Atskleisime gudrybę, kaip tai padaryti.


„O kam juk galima nusipirkti naują“, – pasakysite jūs ir būsite neteisūs. Visų pirma, tai neekologiška. Šiais laikais mes nebegalime žiūrėti pro pirštus į taršias praktikas, tokias kaip vienkartinių daiktų gamyba ir vartojimas. Be to, pakuotė sudaro 80 proc. produkto kainos. Tad kaskart, pirkdami naują prekę vietoj tos, kurią galėtume panaudoti dar (ne vieną) kartą, mes ne tik prisidedame prie planetos taršos ir klimato kaitos, bet ir tuštiname savo piniginę. Be to, juk taip malonu pripildyti buteliuką savo pačių atrinktais prieskoniais!


Štai čia ir iškyla pagrindinė kliūtis – kaip atsukti prieskonių malūnėlio dangtelį, jei gamintojas šito nenumatė? Liaudies išmintis byloja: „Jei gamykloje indelis buvo pripildytas prieskonių ir po to užsuktas, reiškia, jį galima atidaryti!“

Tai neužims daug laiko ir nepareikalaus didelių pastangų.


Shutterstock


Kaip atidaryti vienkartinį prieskonių malūnėlį


1. Įmerkite buteliuką dangteliu žemyn į puodelį su verdančiu vandeniu. Palaukite porą minučių, kol plastikas suminkštės.


2. Ištraukite buteliuką, apvyniokite dangtelį puodkėle, kad nenusidegintumėte rankos. Patraukite dangtelį – jis lengvai nusiims.


3. Dabar sausai iššluostykite visas dalis, įberkite į buteliuką turimų prieskonių ir uždėkite dangtelį, stipriai paspaudę jį ranka. Štai ir viskas – malūnėlis kaip naujas!


Pašildytas dangtelis-malūnėlis lengvai nusiima, po to jį galima panaudoti dar kelis kartus, kol malūnėlio ašmenys neatšips. Į buteliuką-malūnėlį galite berti visų rūšių pipirus, kalendrų, garstyčių sėklas, džiovintas žoleles – viską galėsite šviežiai susimalti ir turėsite po ranka. Jūs patys, jūsų namiškiai bei draugai džiaugsitės rafinuotu patiekalų skoniu. O sąžinė bus rami – nes stengiatės gyventi tvariai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis