Nemaloniausios dėmės virtuvėje: kaip jas pašalinti

Virtuvė – tai tokia vieta, kurioje nuolat kažkas išsipila ir susitepa. O dėmės nuo kai kurių produktų valant tik išsiterlioja, bet neišnyksta. Patarsime, kaip jas pašalinti.

Medus arba tirštas sirupas

Valyti medaus dėmę labai nemalonu: reikia daug vandens ir nuolat plauti kempinėlę. Pasirodo, galima tai padaryti daug paprasčiau. Medaus arba sirupo dėmę gausiai apibarstykite miltais ir palikite kelias minutes, kad miltai susigertų. Gautą masę, primenančią plastiliną, surinkite semtuvėliu. Esant poreikiui, gramdymo metu užberkite daugiau miltų. Likusią dėmę nuplaukite drėgna kempinėle.

Sudužęs kiaušinis

Ant išsipylusio žalio kiaušinio užberkite druskos, o gautą masę surinkite į semtuvėlį – taip neišterliosite stalo.

Shutterstock

Dėmės nuo pomidorų padažo ir ciberžolės

Jei troškinį su pomidorais laikėte plastikiniame inde arba maišytuve trynėte sriubą su ciberžole, ant plastiko galėjo likti sunkiai nuplaunamų spalvotų dėmių.

Štai 2 žingsniai, padėsiantys jas pašalinti:

1. Nuvalykite plastiką servetėle ar popieriniu rankšluosčiu, suvilgytu alyvuogių aliejumi. Po to išplaukite įprastu indų plovimo skysčiu.

2. Jei pirmasis žingsnis nepadėjo, sumaišykite geriamąją sodą su vandeniu santykiu 2:1 ir šia pasta ištepkite dėmėtą plastiką. Palikite 25-30 min., po to išplaukite kaip įprasta.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis