Nesušalkite: trinta pievagrybių sriuba

Paprastas receptas, kuris ypač pravers šaltą dieną!

Reikės:
1 l daržovių sultinio;
4-5 vid. bulvių;
pipirų;
druskos;
2 lauro lapelių;
2 svogūnų;
3 skiltelių česnako;
džiovintų daržovių mišinio su dž. grybų gabaliukais;
400 g pievagrybių;
100-150 ml grietinėlės;
krapų;
gabaliuko sūrio su mėlynuoju pelėsiu;
skrudinto batono kubelių.

Į verdantį sultinį sudedame pjaustytas bulves, įberiame druskos ir pipirų bei lauro lapelius. Kol bulvės verda, keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai sukapotas česnako skilteles. Kai svogūnai gražiai pageltonuos, sudedame pjaustytus pievagrybius ir viską pakepiname, kol grybai truputį paskrus. Kai bulvės išvirs, sudedame keptus svogūnus, česnakus ir pievagrybius, įdedame supjaustytus krapus ir pavedame dar 2-3 min.

Nukeliame mūsų sriubą nuo ugnies, truputį nupilame sultinio, juo galėsime reguliuoti sriubos tirštumą. Sriubą sutriname, jeigu reikia įpilame nupiltą sultinį. Pastatome puodą su sriuba atgal ant viryklės, įpilame grietinėlę ir dar minutę paverdame. Pilame į lėkštes sriubos, įdedame porą nedidelių kubelių sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir beriame skudinto batono kubelius.

Skanaus!

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis