Desertas „Ana Pavlova“ su šokoladu

Šis desertas idealiai tinka pasilepinti laisvadienių metu.

8 porcijoms reikės: 4 kiaušinių baltymų, 225 g cukraus, 1 šaukštelio acto, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 1 šaukšto krakmolo, 200 g šokoladinių ledų.

Šokoladiniam padažui paruošti reikės: 50 g grietinėlės, 1 šaukšto kakavos, 3 šaukštų cukraus, 50 g juodojo šokolado, ½ šaukštelio vanilinio cukraus.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kiaušinių baltymus šiek tiek palaikykite šaldytuve.

Dideliame dubenyje suplakite baltymus iki tirštų putų. Plakite toliau, po truputį suberkite cukrų.

Atskirame dubenėlyje sumaišykite actą, vanilinį cukrų ir krakmolą. Šią masę sudėkite į baltymus ir plakite dar apie 4 minutes, kol putos sutirštės ir ims blizgėti.

Skardą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu dėkite baltymų masės krūveles. Įstatę į karštą orkaitę temperatūrą sumažinkite iki 100 °C ir kepkite valandą. Tada orkaitę išjunkite, bet skardą su kepiniais palikite.

Į puodelį supilkite grietinėlę ir cukrų, pakaitinkite. Į šiltą mišinį įmaišykite kakavą, suberkite susmulkintą šokoladą, vanilinį cukrų ir maišydami šiek tiek pakaitinkite. Atvėsinkite.

Atvėsusius pyragaičius po vieną išdėliokite į desertines lėkštutes, ant viršaus uždėkite po šaukštą šokoladinių ledų ir užvarvinkite šokoladinio padažo.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis