Aguročiai skaniau nei mėsa – taip pagamintus juos visi pamėgs

Aguročiai – universalios daržovės. Juos ir troškina, ir verda, ir kepa, ir kepa orkaitėje, net uogienes iš jų verda.

Jūsų dėmesiui – skanių keptų aguročių receptas.

Produktai: 1 vidutinis agurotis, 3 česnako skiltelės, 1 sauja petražolių, 1/2 stiklinės graikinių riešutų, aliejaus kepimui ir pašlakstymui, druskos pagal skonį.

Kaip gaminti:
Agurotį nuplaukite, nulupkite žievę, išimkite sėklas. O jei agurotis jaunas, nereikia išimti sėklų ir lupti žievės. Supjaustykite agurotį į stambokus gabalėlius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vienu sluoksniu aguročio gabalėlius. Kepkite aguročio gabalėlius, kol jie švelniai pagels. Neperkepkite, kad jie nevirstų koše.

Jei neturite didelės keptuvės, apkepkite aguročius porcijomis. Iškepusius gabalėlius sudėkite į didelį dubenį.

Česnaką perspauskite spaustuve, susmulkinkite petražoles. Graikinius riešutus susmulkinkite.

Česnakus, petražoles ir graikinius riešutus sumaišykite, pagal skonį pasūdykite. Įlašinkite kelis lašus aliejaus.

Sumaišykite šį užpilą su aguročiais – patiekalas pagamintas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis