X Vienam sluoksniui naudokite keksą, biskvitą ar sausainius, supjaustytus ar sutrupintus nedideliais gabaliukais, apšlakstykite juos trupučiu saldaus aromatingo likerio ar kito alkoholinio gėrimo (jei desertas neskirtas vaikams).
X Ant šio sluoksnio krėskite kitą – kreminės konsistencijos ir pagamintą iš kokių nors pieno produktų: su medumi sumaišytą jogurtą, varškės kremą, plaktą grietinėlę.
X Trečias sluoksnis gali būti įvairiausi smulkiai supjaustyti švieži ar džiovinti vaisiai, uogos, paskrudinti riešutai.
Kuo paįvairinti desertus stiklinėse?
Griliažiniai kukurūzai
Reikės:
200 g sviesto,
300 g irisinių saldainių,
100 g kukurūzų lazdelių.
Ištirpinkite puode sviestą ir irisus, maišykite, kol masė taps vientisa. Suberkite į dubenį kukurūzų lazdeles, užpilkite mišiniu. Išmaišykite ir paskleidę nestoru sluoksniu ataušinkite.
Kremas su sutirštintu pienu
Reikės:
200 g vanilinio jogurto,
100 g sutirštinto pieno,
100 g varškės.
Varškę pertrinkite, kad būtų kuo vientisesnės konsistencijos, tada lengvai sumaišykite visas tris sudėtines dalis, ir kremas paruoštas. Jis gana tirštas, todėl stikliniuose indeliuose gražiai atrodo. Toks kremas tinka ir pertepti pyragus, tortus.
Verta atminti! Desertui patiekti rinkitės pakankamai didelius indelius, kad produktus galėtumėte sudėti bent trimis sluoksniais.
Dėmesio! Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir kovo mėnesio pabaigoje išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.