Picos padui reikės:
1/2 didelio žiedinio kopūsto;
1/3 brokolio;
3 kiaušinių;
4 v.š. speltos miltų;
druskos;
pipirų.
Įdarui naudojau:
pomidorų padažą;
vyšninius pomidoriukus;
1 raudoną svogūną;
juodas alyvuoges;
šiek tiek marinuoto jelapeno aštrumui;
fermentinio sūrio;
dž. raudonėlį;
20 g smulkiai tarkuoto sūrio;
rukolos lapelius papuošimui.

Žiedinį kopūstą ir brokolį nuplauti, supjaustyti mažesniais žiedais. Susmulkinti S formos peiliu kombaine ar smulkintuve. Tada berti druskos, pipirų pagal skonį. Įmušti kiaušinius, išmaišyti, berti miltus ir viską išmaišyti.


Ant kepimo skardos iškloti kepimo popierių, bertį daržovių masę ir rankomis formuoti padą. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros, kepti padą apie 15 min. Tada ištraukti, tepti pomidorų padažą, berti tarkuotą sūrį, išdelioti pjaustytus pomidoriukus, pjaustytą raudoną svogūną, smulkiai pjaustytą jelapeną, alyvuoges, pabarstyti šiek tiek raudonėliais ir tarkuotu sūriu.

Kepti dar 10-15 min, kol iškeps. Puošti rukolos lapeliais. Padažą picoms aš visada darau taip:
keli šaukštai majonezo be konservantų, kefyras, reguliuojame juo tirštumą, įspausta skiltelė česnako, džiovintas raudnėlis pagal skonį, smulkinti krapai, duoti jam 5-10 min pastovėti.

Skanaus!
Šaltinis: jelena-rimaviciene.blogspot.lt