2 ypatingi receptai su bulvėmis

Bulvių salotoms ruošti tinka ir keptos ar virtos, kaip nurodyta receptuose, ir rūkytos bulvės. Išbandykite!

Gardinkite prieskoninėmis žolelėmis...

Patiekalą galite patiekti ir karštą, ir kambario temperatūros – skonis skirsis, bet nesuprastės.

Reikės:
2 kg bulvių,
60 ml saulėgrąžų aliejaus,
2 skiltelių česnakų,
1 šaukšto Dižono garstyčių,
2 šaukštų sojų padažo,
2 šaukštų medaus,
2 šaukštų raudonojo vyno acto,
200 ml lazdynų riešutų,
1 didelės saujos šviežių bazilikų lapelių,
1 ryšelio svogūnų laiškų,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Vida Press

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Nuskustas bulves supjaustykite stambiomis skiltelėmis, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 20 min. arba kol gražiai apskrus. Palikite orkaitėje dar 10 minučių.

Sumaišykite sugrūstas česnakų skilteles, garstyčias, sojų padažą, medų, vyno actą ir pagaminkite padažą.

Suberkite smulkiai sukapotus riešutus, svogūnų laiškus, bazilikų lapelius, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, apliekite padažu ir dar kartą sumaišykite.

...ir pesto padažu

Jei bulvių atsargos vis nesibaigia, jomis galite pakeisti makaronus. Gal patiks?

Reikės:
4 vištienos krūtinėlės gabalėlių,
30 ml alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto šviežių kapotų mėtų,
2 šaukštų šviežių kapotų petražolių,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
250 ml šaldytų žirnelių,
5 svogūnų laiškų,
800 g mažų bulvių,
90 ml pesto padažo,
1 saujos jaunų špinatų lapelių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Vida Press

Vištieną supjaustykite siauromis juostelėmis, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite mėtų ir petražolių lapelius, citrinos žievelę ir kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol paukštiena apskrus. Suberkite žirnelius, kapotus svogūnų laiškus ir dar pakaitinkite, kol žirneliai suminkštės.

Tuo metu pasūdytame vandenyje išvirkite bulves. Nusunkite, palikite atvėsti. Sumaišykite bulves su pesto padažu, užberkite špinatų ir sudėkite vištieną su žirneliais.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis