Keptos bulvės indiškai

Lietuviška virtuvė gausi receptų, kurių vienas svarbiausių ingredientas - bulvės. Visgi, kartais verta ir paeksperimentuoti.

Sudėtis:

5-6 bulvės;

1/2 raudono svogūno;

1 nedidelis paprastas svogūnas;

Sauja šaldytų (ar šviežių) žirnelių;

1/4 žiedinio kopūsto;

Garstyčių sėklos;

Kumino sėklos;

Druska, pipirai;

Indiškų patiekalų prieskoniai;

Ciberžolė;

Imbieras;

Aliejus arba ghee sviestas kepimui.


Paruošimas:


Bulves nuskusti, supjaustyti kubeliais. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi berti garstyčių sėklas, kumino sėklas ir truputį pakepinti. Kai tik garstyčių sėklos pradeda šaudyti, mesti bulves ir išmaišyti. Kepti vis maišant. Įberti druską, pipirus, kitus prieskonius, pamaišyti. Dėti smulkiai supjaustytą žiedinį kopūstą, vėl pakepinti keletą minučių, uždengus keptuvę dangčiu. Kai daržovės beveik suminkštėja, sumesti žirnelius ir svogūnus. Dar kelias minutes pakepti ir skanauti.


Gero apetito! Bandėm valgyti su lietuvišku kefyru - puikiai tiko.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis