Pats skaniausias vegetariškas sumuštinis

Taigi šiandien dalinamės pačio skaniausio sumuštinio receptu - su sūriu, džiovintais pomidorais ir paprikomis.

Sudėtis:
2 riekelės šviesios duonos;
Kietojo sūrio;
Džiovinti pomidorai;
Marinuotos paprikos (naudojau savo mamos gamintas marinuotas paprikas aliejuje);
Adžikos padažas;
Keli gabalėliai svogūno;
Krapai;
Aliejus, cukrus, druska, actas, karštas vanduo svogūno marinavimui.

Paruošimas:
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, pabarstyti druska, cukrumi, užpilti karštu vandeniu. Gerai išmaišyti, įpilti aliejaus, acto ir palikti pastovėti apie 10-15 minučių.

Pasiruošti kitus produktus: sūrį sutarkuoti, krapus susmulkinti, šiek tiek pasmulkinti džiovintus pomidorus ir paprikas (jei jos stambios).

Duonos riekeles apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai duona apskrunda iš abiejų pusių, ant karštos vienos riekelės tepti padažą (pagal skonį - adžiką ar indiško skonio Tikka masala), dėti džiovintus pomidorus, paprikas, pamarinuotus svogūnus. Viską gausiai pabarstyti sūriu, užberti krapų ir užvožti sumuštinį kitu duonos gabalėliu. Šiek tiek paspausti.

Gal ir ne toks jau greitas šio sumuštinio paruošimas, bet skonis atperka sugaištą laiką.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis