Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Lazanija su burokėliais

Kiek neįprastas lazanijos receptas. Paeksperimentuokime!

Sudėtis:

6 lazanijos lakštai (pastaruoju metu aš naudoju šviežius lazanijos lakštus, kurių nereikia apvirti);

200 g trintos varškės;

3 valg. šaukštai grietinės (galima naudoti natūralų jogurtą be priedų);

Svogūnas;

Fermentinis sūris;

Indelis smulkintų konservuotų pomidorų;

Pusės citrinos sultys;

Sojų padažas;

Džiovintos petražolės;

Druska, pipirai.


Asmeninis albumas


Paruošimas:

Varškę sumaišyti su grietine, druska, pipirais ir džiovintomis petražolėmis. Burokėlius sutarkuoti, ant jų užspausti citrinos sultis ir užpilti keletą šaukštų sojų padažo. Burokėlius taip pamarinuoti apie pusvalandį.

Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti keptuvėje. Į indą, kuriame keps lazanija, įdėti kelis šaukštus smulkintų konservuotų pomidorų (galima naudoti trintus pomidorus). Dėti vieną lazanijos lakštą, ant jo gausiai uždėti pamarinuotų burokėlių. Dėti kitą lakštą ir jį aptepti varškės mase. Toliau dėti sekantį lakštą, o ant jo uždėti apkepintus svogūnus ir šiek tiek smulkintų pomidorų. Sekantį lakštą vėl aptepti varškės mase, ant sekančio vėl dėti burokėlius, o ant paskutinio – uždėti likusius pomidorus ir gausiai pabarstyti tarkuotu sūriu. Lazaniją kišti į įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių, kol sūris gražiai apskrus.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?