Reikės:
1 pakelio (500 g) šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
400-500 g špinatų,
100 ml grietinėlės,
150 g varškės arba rikotos,
šaukšto sviesto,
3 šaukštų migdolų plokštelių,
žiupsnelio druskos,
trupučio maltų juodųjų pipirų,
kiaušinio trynio,
1 šaukšto pieno.
Kaip gaminti
* Špinatus perliekite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti.
* Šaldytą tešlą atlaidinkite, iškočiokite, suformuoti du apskritimus: vieną kepimo indo ar keptuvės skersmens, o kitą kiek didesnį – jis bus klojamas į dugną.
* Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, įklokite didesnįjį apskritimą.
* Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite špinatus ir kaitinkite pamaišant, kol jie sukris. Užberkite druskos, pipirų, sukratykite varškę, migdolus, supilkite grietinėlę ir viską gerai išmaišykite. Šią masę supilkite į tešla išklotą indą.
* Mažąjį tešlos apskritimą peiliu dekoruokite įpjaudami paviršių ir būtinai padarykite joje keletą skylių, kad galėtų iš įdaro išeiti garai. Uždėkite jį ant įdaro, kraštus švelniai prispauskite.
* Kiaušinio trynį išplakite su pienu ir trupučiu druskos, užtepkite ant tešlos viršaus. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 25-30 min.