Špinatų ir riešutų pyragas

Svarbiausia – turėti šaldiklyje šaldytos tešlos. Iš jos bet kada ir labai greitai galima paruošti tiek saldžių, tiek sūrių patiekalų. Indas šiam pyragui kepti tinka metalinis, keraminis. Ir net keptuvė, kurios rankena atspari karščiui.

Reikės:
1 pakelio (500 g) šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
400-500 g špinatų,
100 ml grietinėlės,
150 g varškės arba rikotos,
šaukšto sviesto,
3 šaukštų migdolų plokštelių,
žiupsnelio druskos,
trupučio maltų juodųjų pipirų,
kiaušinio trynio,
1 šaukšto pieno.

Kaip gaminti
* Špinatus perliekite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti.
* Šaldytą tešlą atlaidinkite, iškočiokite, suformuoti du apskritimus: vieną kepimo indo ar keptuvės skersmens, o kitą kiek didesnį – jis bus klojamas į dugną.

* Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, įklokite didesnįjį apskritimą.

* Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite špinatus ir kaitinkite pamaišant, kol jie sukris. Užberkite druskos, pipirų, sukratykite varškę, migdolus, supilkite grietinėlę ir viską gerai išmaišykite. Šią masę supilkite į tešla išklotą indą.
* Mažąjį tešlos apskritimą peiliu dekoruokite įpjaudami paviršių ir būtinai padarykite joje keletą skylių, kad galėtų iš įdaro išeiti garai. Uždėkite jį ant įdaro, kraštus švelniai prispauskite.
* Kiaušinio trynį išplakite su pienu ir trupučiu druskos, užtepkite ant tešlos viršaus. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 25-30 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis