Lietiniai su daržovių įdaru

Išsiilgusiesiems žalumynų – puikus receptas. Patiekalas skanus, spalvingas, be to, jame gausu vitaminų. Įdarą ruoškite iš špinatų arba špinatų ir dilgėlių – keptuvėje karščiu apdorotos dilgėlės „nebekanda“ ir skoniu labai panašios į špinatus.

Tešlai reikės:
100 g miltų,
2 kiaušinių,
300 ml neriebios grietinėlės arba pieno,
saujelės špinatų lapelių,
žiupsnelio druskos,
aliejaus.

Įdarui reikės:
2 valgomųjų šaukštų riebios grietinėlės,
1 valgomojo šaukšto sviesto,
8-10 ridikėlių,
100 g špinatų arba dilgėlių (galima maišyti),
druskos.

Kaip gaminti
* Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su druska. Įpilkite šaukštą aliejaus ir grietinėlę, vėl išplakite. Suberkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų.
* Špinatus nuplaukite, labai smulkiai sukapokite arba sutrinkite elektrine trintuve ir įmaišykite į tešlą.
* Į įkaitintą keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir kepkite lietinius.
* Įdarui nuplautus ridikėlius sutarkuokite.
* Į keptuvę supilkite grietinėlę, ištirpinkite joje sviestą ir suberkite nuplautus špinatus, užberkite druskos. Kai špinatai sukris, nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite ridikėlius.
* Į kiekvieną lietinį įdėkite 1-2 šaukštus įdaro, suvyniokite ir valgykite, kol karšti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis