Špinatų sriuba su veršiena

Vieni sako, kad pašildytas maistas – praranda savo maistinę vertę. Kiti sriubos verda daugiau, nes ji antrą dieną esanti skanesnė. O kaip darote jūs?

Reikės:

0,5 kg veršienos kulninės su kauliukais (arba kiaulienos),

200 g špinatų,

4-5 bulvių,

2 morkų,

1-2 saliero kotų,

3-4 pievagrybių,

½ šaukštelio maltos saldžiosios paprikos,

druskos,

pipirų,

svogūno,

šaukšto sviesto.

Kaip gaminti

* Užkaiskite 4 l vandens ir sudėkite į jį nuplautą mėsą, nuluptą subadytą svogūną. Įberkite druskos ir virkite apie 30-40 min.

* Pievagrybius nulupkite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir pakepinkite svieste su trupučiu druskos.

* Tada suberkite į sriubą nuskustas, nuplautas ir supjaustytas bulves bei morkas, pipirus, paprikos miltelius. Po 7-10 min. suberkite susmulkintus saliero kotus, pakepintus grybus ir nuplautus, smulkiai sukapotus špinatus, išmaišykite ir po 3- 4 min. ugnį išjunkite.

* Skanaukite sriubą, pagardintą grietinėle, petražolėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis