Sekmadienio eksperimentai: balandėliai be mėsos

Esame įpratę prie tradicinių patiekalų, tačiau kartais verta paeksperimentuoti ir nustebinti kitus.

Reikės:
1 gūžės kopūsto,
500 šampinjonų,
1 stiklinės perlinių kruopų,
2 svogūnų,
2/3 stiklinės aliejaus,
druskos ir prieskonių – pagal skonį.

Smulkiais supjaustytus šampinjonus, dešimt minučių pakepinkite 2-3 šaukštuose aliejaus. Supjaustytus pusžiedžiais svogūnus pakepinkite likusiame aliejuje, kitoje keptuvėje. Išmirkytas perlines kruopas, suberkite prie svogūnų, sudėkite ir apkeptus grybus. Pagardinkite viską prieskoniais, troškinkite 10 min, po to įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol vanduo susigers į kruopas.

Kopūsto lapus paruoškite kaip įprasta balandėliams. Troškinkite padarytus balandėlius apie 30 min. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis