Be galo skanūs marinuoti kopūstai, kurie išlieka traškūs

Gardžių ir traškių marinuotų kopūstų receptas, kuris padės papildyti rudens gėrybių atsargas žiemai.

Reikės:

1 kg kopūstų;

1 raudonos saldžiosios paprikos;

3 didelių morkų;

5 – 6 skiltelių česnako;

4 lauro lapų;

Marinatui:

0,5 stiklinės cukraus;

0,5 stiklinės vandens;

1,25 valg.š. rupios druskos;

10 juodųjų pipirų grūdelių;

10 valg.š. stalo acto;

0,5 stiklinės augalinio aliejaus.

Gaminimas:

Kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve.

Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis.

Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Visas daržoves sumaišykite, pridėkite lauro lapų.

Pasiruoškite marinatą. Suberkite į vandenį cukrų, druską ir prieskonius.

Virkite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet supilkite actą.

Užpilkite marinatu kopūstus ir 2 val. palaikykite paslėgtus.

Tuomet sudėkite juos į stiklainius.

Laikykite šaldytuve.

Kopūstai paruošti!

Daugiau receptų rasite www.1000receptu.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis