Naminė pica su šprotais ir tunu

Norite pabėgti nuo Šv. Velykų stalo, bet turite ingredientų, kurių liko jam besiruošiant? Išbandykite šį receptą!

Tešla:

o Vandens.
o 300 g miltų.
o 15 g kepimo mielių.
o 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.
o 1 kiaušinio.
o Druskos, pipirų.

Ingredientai:

• 100 g sūrio.
• Skardinė tunų (savo sultyse).
• 2 česnako skiltelės.
• Itališkų prieskonių mišinys.
• Raudonas svogūnas.
• 2 dideli pomidorai.
• Citrina.
• Kaparėliai.
• Druska, pipirai.
• Skardinė šprotų.

Tešla: ištirpinkite mieles šiltame vandenyje. Supilkite jas į miltus, įberkite druskos ir išminkykite tešlą. Palaikykite tešlą kambario temperatūroje apie 1 val. Stebėkite kaip „auga“ tešla ir kai ji bus gerokai išaugus - išminkykite ją, supilkite į tešlą aliejų, kiaušinio trynį ir truputį pipirų - gerai išmaišykite.

Iškočiokite tešlą ir įdėkite ją į kepimo indą bei ištepkite tešlą pomidorų pasta (padažu), apibarstykite 1/3 sūriu.

Sudėtis: pakepinkite keptuvėje supjaustytus pomidorus, česnaką, pabarstykite viską pipirais, druska ir itališkais prieskoniais.

Ant paruoštos tešlos sudėkite tuną, šprotus, kaparėlius, svogūnų, citrinos griežinėlius, sutarkuokite likusį sūrį, apibarstykite druska, pipirais, prieskoniais pagal skonį. Picą pašaukite į orkaitę 30-40 min, o vėliau belieka tik mėgautis, skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis