Sotus patiekalas vasaros pietums – švilpikai

Maistingas patiekalas, kurį pagamins kiekviena šeimininkė!

Tešlai reikės:

7 su lupenomis virtų bulvių;

1 stiklinė miltų;

1-2 kiaušinių;

druskos, pipirų.


Užpilui:

3-4 šaukštų grietinės;

1 šaukšto sviesto;

3 šaukšto spirgučių.


Varškės padažui:

100 g varškės;

0,5 stiklinės pieno;

žalumynų;

100 g rūkytų susmulkintų lašinukų;

druskos.


Bulves nulupkite, sumalkite mėsmale ir sumaišykite su miltais, prieskoniais bei kiaušiniais. Suminkykite tešlą, iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir supjaustykite rombais. Tada sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių. Pačiškinkite spirgučių, sudėkite grietinę ir sviestą, pakaitinkite. Šiuo užpilu apipilkite iškeptus ir į troškintuvą sudėtus švilpikus bei kelias minutes patroškinkite. visas padažo sudedamąsias dalis sumaišykite ir patiekite su švilpikais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis