Sotus patiekalas vasaros pietums – švilpikai

Maistingas patiekalas, kurį pagamins kiekviena šeimininkė!

Tešlai reikės:
7 su lupenomis virtų bulvių;
1 stiklinė miltų;
1-2 kiaušinių;
druskos, pipirų.

Užpilui:
3-4 šaukštų grietinės;
1 šaukšto sviesto;
3 šaukšto spirgučių.

Varškės padažui:
100 g varškės;
0,5 stiklinės pieno;
žalumynų;
100 g rūkytų susmulkintų lašinukų;
druskos.

Bulves nulupkite, sumalkite mėsmale ir sumaišykite su miltais, prieskoniais bei kiaušiniais. Suminkykite tešlą, iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir supjaustykite rombais. Tada sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių. Pačiškinkite spirgučių, sudėkite grietinę ir sviestą, pakaitinkite. Šiuo užpilu apipilkite iškeptus ir į troškintuvą sudėtus švilpikus bei kelias minutes patroškinkite. visas padažo sudedamąsias dalis sumaišykite ir patiekite su švilpikais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis