Sriuba bus tiršta dėl verdamų kaulų. Virdami kaulus gauname ne tik želatiną, bet ir labai gerą skonį. Taigi sriuba bus labai soti, tiršta, skani. Skonis labai jautieniškas. Bus kartu ir pirmas ir antras patiekalas.
Reikės:
1 kg jautienos šonkaulių;
1 svogūnas;
3 česnako skiltelės;
1 stiklinė alaus;
1 v.š. cukraus;
2 v.š. balsamico acto;
2 morkos;
10 bulvių;
0,5 indelio alyvuogių;
druskos, pipirų, raudonėlio.
Nuo šonkaulių nupjaustome riebalus (jei tokių yra) ir padruskinam iš visų pusių. Imam storadugnį puodą, įpilame šlakelį aliejaus ir apskrudiname šonkaulius iš visų pusių. Pakepus šonkaulius sriuba bus sodresnio skonio, turės tamsesnę spalvą.




Gerai apkeptus šonkaulius laikinai padedam į lėkštę, tuo tarpu tame pačiame puode pakepame smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką. Kai svogūnai pakeps, pilame actą, alų ir mentele gerai nuvalome puodo dugną. Truputį pakaitinam ir sudedam šonkaulius. Užpilam vandens taip, kad apsemtų šonkaulius. Ugnį padarom tokią, kad vanduo vos burbuliuotų. Troškinam apie 2 valandas, kol mėsą bus minkštut minkštutėlė ir pradės pati kristi nuo kaulų. Per tą laiką reikia nusiskusti ir susipjaustyti morkas ir bulves. Po 2 valandų išimam kaulus, nuo jų nuimame mėsą (ji pati nukris).


Mėsą kartu su daržovėm įdedam į toliau verdantį vandenį, įpilam vandens (pilti tiek kiek nugaravo ir truputį daugiau arba tiek, kokio tirštumo sriubos norite). Įdedam cukrų, o druską ir pipirus pagal skonį. Ant silpnos ugnies verdame dar 3o min. Jei norite tirštos sriubos, į puodelį šalto vandens įdėkite 2 v.š. krakmolo ir gerai išmaišę supilkite į sriubą, išmaišykite.

Skanaus!