Močiutės obuolių pyragas, kurį sugebės iškepti kiekviena šeimininkė

Reikės:

200 g margarino;
270 g cukraus;
2 vištų kiaušiniai;
360 g miltų;
5 dideli obuoliai;
kepimo miltelių;
vanilinio cukraus;
cinamono;
cukraus pudraus.

Procesas:

Pirmiausiai reikia nuplauti obuolius ir supjaustyti skiltelėmis. Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Tuomet cukrų suberkite į išlydytą sviestą ir išmaišykite. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.

Suverskite miltus į turimą masę ir išmaišykite. 2/5 tešlos masės sukrėskite ant skardos, kad ji padengtų dugną. Pusę obuolių išdėliokite ant tešlos, tada sukrėskite dar 2/5 tešlos ir apdėliokite ją obuoliais. Likusią tešlą tolygiai paskleiskite būsimo pyrago paviršiuje. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-40 min į įkaitintą orkaitę, 175 laipsnių temperatūroje. Iškepusį pyragą rekomenduojama apibarstyti cinamonu ir cukraus pudra. Skanaus!

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis