Verta išbandyti: neįprastas patiekalas velykiniam stalui

Velykos – laukiama pavasario šventė. Stalą stengiamės papuošti vaisiais, gėlėmis, margučiais ir, žinoma, savitais bei originaliais patiekalais. „Mano Namai“ komanda apsilankė renginyje „Samsung Forum 2015“ – susipažino su naujausiomis technologijomis ir turėjo galimybę pakalbinti virtuvės šefę Eleną Arzak.

Asmeninio archyvo nuotr.

– Jūsų restoranas „Arzak“ (Ispanija) įvertintas 3 „Michelin“ žvaigždėmis ir užima 8 vietą iš 50 geriausių pasaulio vietų pavalgyti. Ko reikia, kad restoranas būtų taip įvertintas?

– Pirmiausia maisto gaminimas turi būti gyvenimo būdas ir asmeninis pasirinkimas. Be to, būtina svajoti – tai nieko nekainuoja. Gyvenime taip jau yra – reikia įdėti daug darbo, šiek tiek sėkmės ir leisti sau svajoti. Tik išlaisvinus svajones įmanoma daug pasiekti. Ir dar – pagarba ruošiamam maistui, sau ir klientams.

Ką žmogui reiškia gaminti maistą?

– Dėl spartaus gyvenimo tempo žmonės valgo bet ką ir bet kur, tad namuose dažniausiai gaminame atsakingai ir ypatingai. Mano nuomone, maistas, paruoštas namuose, padeda gyventi sveikiau ir netgi sustiprina tarpusavio santykius šeimoje. Savo vaikus stengiuosi išmokyti kuo daugiau virtuvės paslapčių ne todėl, kad jie sektų mano pėdomis, – tiesiog noriu perduoti gaminimo ir bendravimo tradiciją.

– Kaip technologijos keičia gaminimo įpročius?

„iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis