Sudėtis:
Lietiniams:
Miltai;
Pienas, vanduo;
2 kiaušiniai.
Karamelei:
100 g cukraus;
200 ml grietinėlės;
50 g sviesto.
Paruošimas:
Pirmiausia paruošti karamelę: cukrų berti į keptuvę ar puodą, neprilimpančia danga, ir dėti ant viryklės, kol išsilydys. Kai cukrus išsilydo ir įgauna vos rusvą spalvą, pilti grietinėlę, dėti sviestą ir gerai išmaišyti. Šiame etape reikia labai greitai maišyti, kad, įpylus grietinėlę, lydytas cukrus nesušoktų į vieną gabalą. Ir grietinėlę geriau pilti ne ką tik išimtą iš šaldytuvo, bet kambario temperatūros. Ir paskutinis patarimas - geriau masė tegul būna skystesnė nei labai tiršta: grietinėlės negailėkit, nes ataušdama karamelė dar sutirštės.
Iš kiaušinių, pieno, vandens ir miltų užmaišyti tešlą lietiniams. Tešla turi būti skysta, kad būtų galima lietinius iškepti plonus ir minkštus. Kepti po vieną lietinius ir, kai abi pusės gražiai apkepa, išimti į lėkštę. Ant lietinio vieno šono dėti karamelės ir susukti į tūtelę.
Viskas! Skanaus!