Reikės:
~1kg avienos kumpio arba menties;
4–5 svogūnų;
3–5 petražolių šakelės;
1 mėtų šakelė;
2 v.š. balzamiko acto;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
Druskos, grūstų pipirų, mairūnų, čiobrelių.
Supjaustykite mėsą gabaliukais, tinkamais verti ant iešmo (būtinai išpjaustykite visas sausgysles ir plėves). Sudėkite į dubenį mėsą, suberkite prieskonius, supilkite aliejų ir actą, išmaišykite.



Ten pat sudėkite žiedais arba pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, ranka suplėšytus petražolių ir mėtų lapus. Viską gerai išmaišykite rankomis, spausdami ir minkydami, taip lyg minkytumėte tešlą. Nepagailėkite jėgos! Laikykite šaldytuve bent per naktį, o galite ir dar ilgiau. Kepkite ant žarijų.

Prie avienos šašlyko puikiai tiks lavašas ir alus.

Skanaus!