Lengvas it pūkas užkandis: česnakinė duona

Kai šal­dy­tuve nieko nėra (beveik nieko), o norisi ko nors prie alaus ar vyno, arba pavai­šinti drau­gus, kurie nevalgo mėsos, arba šiaip patriauš­kinti ką nors žiū­rint filmą, tokiais atve­jais galima labai leng­vai pra­si­sukti su čes­na­kine duona. Skanu ir labai greit pagaminama.

Reikės:
-ita­liškos duonos čia­batos (ciabatta);
-pusė pakelio sviesto;
-3–4 skil­te­lių česnako;
-roz­ma­rino;
-čiob­re­lio.

Įjun­giam orkaitę, nusta­tom ant 180 laips­nių ir tegu kaista.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Duoną rei­kia per­pjauti per pusę hori­zon­ta­liai. Sviestą rei­kia patirp­dyti, geriau­sia, kad jis būtų toks kaip košė. Į šią košę sudėti susmul­kintą čes­naką, roz­ma­riną, čiob­relį — kaip visada kam kas patinka. Mišinį tepam ant duo­nos ir į orkaitę. Kepti 10 min. Ir tada dar 2–3 min paskru­di­nam (tik nesu­de­gin­kit) ant auk­šiau­sios len­ty­nos ir aukš­čiau­sios tem­pe­ra­tū­ros. Prieš pabaigą galima uždėti sūrio, o galima ir nedėti, arba galima ant vie­nos pusės dėti ant kitos ne.

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

Bai­gus kepti, duoną rei­kia supjaus­tyti piršto sto­rio gaba­lais.

Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis