Reikės:
3–4 nelabai dideli šviežūs burokai;
100ml balzaminio acto;
3 a.š. rudojo cukraus.
Gerai nuplaukite burokus, nupjaukite lapus, neskuskite. Sudėkite juos į skardą, kurioje kepsite, apipurškite aliejumi, pabarstykite druska, uždenkite dangčiu arba folija ir dėkite į 200 laipsnių karščio orkaitę.
Ten burokėlius kepkite 1–2 valandas (priklauso nuo dydžio, manieji kepė apie 1,5 valandos). Kaip žinoti ar burokas jau iškepęs? Paimkite medini krapštuką ir durkite per buroko vidurį. Krapštukas su nedideliu pasipriešinimu turėtų sulįsti (nesitikėkite, tokio minkštumo, kaip kad yra su bulve). Iškeptus burokus išimkite, padėkite paprastai, kad atvėstų.
Kaip tik iškeps burokai, paimkite keptuvę, ar nedidelį puodą, supilkite ten actą, sudėkite cukrų, viską kaitinkite ant stiprios ugnies, kol pasidarys tirštas, salstelėjęs sirupas.
Nulupkite burokus (jie nusilups labai lengvai) ir supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabalėliais. Sudėkite į dubenį, apipilkite gautu balzamiko sirupu ir uždėkite keletą sutrintų pipirų. Puikiai tiks kaip užkandis prie tamsaus alaus. Taip pat tiks prie troškintos ar keptos jautienos su ar be bulvių koše. Skanaus!
Šaltinis: Kasuvalgyti.lt