Smėlio juostelės ir pirmieji kalėdiniai sausainiai

Turbūt daug kas Iš vaikystės prisimena, kokios skanios namie gamintos smėlio juostelės. Taigi dalinamės šiuo burnoje tirpstančiu receptu.

Sudėtis:
200 g sviesto
1,5-2 stiklinės miltų
¾ stiklinės cukraus
Vanilinis cukrus
Pusė šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinis
Sauja migdolų riešutų
Obuolių (ar kokia tik jums patinka) uogienė ar džemas
Kiaušinis juostelių patepimui

Paruošimas:

Į indą supilti miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų. Įdėti iš šaldytuvo ištrauktą sviestą ir viską peiliu kapoti tol, kol viskas virs trupiniais. Tada įmušti kiaušinį ir gerai išminkyti tešlą. Paruoštą tešlą keletui valandų dėti į šaldytuvą.

Gerai atšaldytą tešlą padalinti į kelias dalis ir gana plonai iškočioti. Supjaustyti tešlą juostelėmis. Ant vienos tešlos juostelės vidurio išilgai dėti uogienės. Tešlos kraštelius aplink patepti kiaušiniu ir užkloti kita juostele. Juostelės viršų taip pat patepti kiaušiniu ir pabarstyti sutrintais riešutais.

Juosteles dėti į kepimo skardą ant kepimo popieriaus ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol juostelės gražiai pagels.

Asmeninio albumo nuotr.

Be to, iš tos pačios tešlos pagaminau ir pirmųjų šiemet kalėdinių sausainių - eglučių ir žvaigždučių. Patepiau iš tešlos paruoštus sausainius kiaušiniu ir pabarsčiau įvairiais priedais - kapotais riešutais, sezamo, moliūgų ar saulėgrąžų sėklomis.

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

Skanaus švenčių laukimo!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis