Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Būtina išbandyti: drėgnas šokoladinis pyragas

Savaitgalį pradžiuginkime save ir artimuosius. Šis receptas tikrai tam pasitarnaus!

Reikės:
2 puodelių miltų (pavyzdžiui, speltos);
2 puodelių burokine tarka sutarkuotų cukinijų;
1/2 puodelio rudo cukraus;
1/2 puodelio aliejaus;
1/2 puodelio nesaldžios kakavos;
1 a.š. vanilės ekstrakto (nebūtinai);
1 a.š. kepimo miltelių;
1/4 a.š. druskos.

Šokoladiniam glaistui:
2 puodelių cukraus pudros;
1/4 puodelio kokoso aliejaus;
2 v.š nesaldžios kakavos;
6-10 v.š. augalinio/karvės pieno (pilti palaipsniui iki tinkamos konsistencijos).

Asmeninis archyvas

Sumaišome visus birius produktus, išskyrus druską. Pilame aliejų, beriame cukiniją ir tada druską, viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti 10-15 min. Skardą išklojame kepimo popieriumi, dedame mūsų pyrago tešlą, kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min.

Kol pyragas kepa, darome šokoladinį glaistą. Sumaišome cukraus pudrą su kakava, pilame kokoso aliejų, išmaišome, tada palaipsniui pilame pieną, glaistas turi būti nelabai tirštas. Iškeptą pyragą šiek tiek atvėsiname, pilame glaistą. Paliekame atvėsti iki kambario temperatūros, tada bent porai valandų įdedame į šaldytuvą.

P.S. Dėl cukinijos skonio nesibaimikite, jo tikrai nesijaučia :)

Skanaus!

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?