Kaip iš naujo įsimylėti savo virtuvę?

Pasvajoti apie tai, kaip turėtų atrodyti tobula virtuvė gal ir smagu, tačiau norint iš pagrindų pakeisti visą virtuvę reikia įdėti daug pastangų ir lėšų. Bet net, jei ir negalite pilnai rekonstruoti virtuvės, paskyrę šiek tiek energijos ir nedaug pinigų, padarysite mažų pokyčių, kurie pradžiugins ir suteiks virtuvei naują veidą.

12 patarimų, padėsiančių įsimylėti savo virtuvę:

1. Kad pamatytumėte visą virtuvės grožį pirmiausiai kruopščiai ją išvalykite, bet nesustokite ties čia. Pasinaudokite proga ir atsikratykite senų sugedusių prietaisų, įskilusių indų, nereikalingų daiktų, kurių turite po kelis rinkinius ir visko, kas jus tiesiog erzina.

Shutterstock nuotr.

2. Įvertinkite pusryčių kampelį. Jei virtuvėje turite stalą, pagalvokite, ar jis jums tinka. Ar patogios kėdės? Jei ne, gal galite padėti kelias pagalvėles? Jei stalas ir kėdės užima per daug vietos, pagalvokite kuo galėtumėte jas pakeisti.

Shutterstock nuotr.

3. Suteikite erdvei asmeniškumo. Kas pasakė, kad visos virtuvės atrodo vienodai? Pagalvokite, ką norėtumėte turėti virtuvėje, jei nereikėtų jaudintis, ar tai patiks visiems kitiems, o tada pažiūrėkite, ar tai įgyvendinama.

4. Pagalvokite apie mažuosius. Jei turite vaikų, puikiai žinote, jog jie nenustygsta vietoje ir gali būti itin sudėtinga juos kažkuo užimti, kad nekištų pirštų prie viryklės. Pastatykite lentą, ant kurios vaikai galėtų piešti kreida arba paverskite žemą spintelę slapta žaidimų vieta.

5. Nepagailėkite šviežių gėlių ir žolelių vazonėliuose. Nėra kitos tokios vietos, kurią galima būtų taip pagyvinti gėlėmis, kaip virtuvę. Kas savaitę pririnkite gėlių sode ar įsigykite puokštę turguje, tegu tai tampa jūsų įpročiu. Taip pat galite ant palangės įsirengti mažą prieskonių sodelį arba laikyti ką tik nuskintas žoleles vazose.

Shutterstock nuotr.

6. Sukurkite jaukų poilsio kampelį. Užuot palikę laisvą kampą tuščią, pastatykite sofą prisėsti, ir suteikite jaukumo minkštomis pagalvėlėmis. Čia galėsite paskaityti, pasvajoti ir nusnūsti.

7. Naudokite dailius krepšius daiktams susidėti. Apžiūrėkite virtuvę ir atkreipkite dėmesį į tai, kas apkrauna paviršius ir lentynas. Jei sudėsite kasdien naudojamus daiktus į tam tikras vietas, pavyzdžiui, į dailų krepšelį, bus daug patogiau naudotis virtuve.

Shutterstock nuotr.

8. Pakeiskite įprastus šviestuvus. Tinkamas apšvietimas gali visiškai pakeisti kambario atmosferą. Nors gaminant privaloma turėti ryškų apšvietimą, tačiau labai malonu laiką leisti pritemdytoje šviesoje vakarieniaujant. Rinkitės šviestuvą su gaubtu, o jei norite papildomo apšvietimo pastatykite stalinę lempą.

Shutterstock nuotr.

9. Tinkamai įsirenkite maisto sandėliuką. Į jį sukraukite viską nuo grūdų, makaronų, pupų iki ypatingų prieskonių ar ankštinių daržovių. Sumaniai prižiūrėdami šį maisto sandėliuką, galėsite akimirksniu pagaminti skanų ir sveiką maistą.

10. Iš kitų kambarių pasiskolinkite netikėtų baldų. Stalai ar komodos su stalčiais gali puikiai atrodyti virtuvėje. Minkšti baldai dar mažiau tikėtini virtuvėje ir dėl to jie atrodys dar įdomiau.

Shutterstock nuotr.

11. Patieskite kilimą. Žinoma, neįkainuojamo antikinio kilimo prieš pat viryklę netiesite, tačiau įprasti kilimai virtuvėje netikėtai maloniai nustebins. Sodrių spalvų kilimėlis įmantriais raštais paslėps dėmes. Be to, gaminant ir jaučiant minkštą kilimą po kojomis, yra labai malonu.

Shutterstock nuotr.

12. Vertinkite tai, ką turite. Visi galime svajoti apie tobulas virtuves, kurioje būtų židinys ir prancūziško stiliaus durys, vedančios į privatų sodą. Tačiau, jei ir vėl pagausite save prastai galvojant apie savo virtuvę, stabtelėkite ir įvardinkite tris dalykus, kuriuos dievinate savo virtuvėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis