Ekologiškas 65 kv.m butas su charakteriu FOTO

65 kv.m ploto butas Mumbajaus priemiestyje Bandroje (Indija) kurtas jaunai porai, kuri troško gyventi originaliame ir ekologiškame būste. Skirtingos namų erdvės viena su kita sujungtos mažesniais skliautais ir arkomis, taip sukuriant iškalto urvo įspūdį, derantį su gaivia Viduržemio jūros nuotaika.

Skliautai ir lenktos angos dalija butą į erdves, kuriose įrengta virtuvė, miegamasis ir vonia. Svečių kambarys yra dalis svetainės, tačiau jį, esant reikalui, galima atskirti sustumiama širma. Namą papildo nuotaikai sukurti skirtos automatizuotos apšvietimo, projektorių ekranų, žaliuzių, apsaugos ir oro kondicionavimo sistemos. Visos jos nepastebimai įtrauktos į interjerą, naudojant erdvės medžiagas. Ten, kur reikėjo vandeniui atsparesnės medžiagos, – vonioje ir virtuvėje – laisvai besiliejančios formos padengtos mozaika. Mozaikinė marmuro grindų danga, kurią kerta žalvarinės juostos, tik padeda kurti erdvės vientisumą. O baltos ir turkio spalvų dizainas bei taki forma leidžia atgaivinti Viduržemio jūros atmosferą.

Interjeras
Interjeras
Structum nuotr.

Statyboms naudotos vietinės medžiagos: betonas, rankomis pjauta mediena, grubus šiferis, senoviniai akmenys, skaldos mozaika, tinkas. Pagrindinė statybų medžiaga – gelžbetonis.

Beje, detalus dizaino projektas daugiausia kurtas improvizuojant vietoje.

Planas
Planas
Structum nuotr.

Kurdami šiuos netradicinius namus, studijos „The White Room“ architektai siekė originalumo, derančio su didele doze praktiškumo: „Mes išties vertiname šio projekto unikalumą, kurį atspindi keletas įsidėmėtinų komponentų: šiuolaikiška svetainės sofa, skliautuotos lubos mediniais rėmais, masyvaus akmens apdailos virtuvės baro stalas, organiškų formų išpjaustytos detalės, naudojamos kaip lentynos, ir kt. Įžengę į šį butą, pateksite į organišką gyvą oazę, kurioje tikrai užteks vietos atgauti jėgas. Ar jums šis būstas patinka taip, kaip ir mums?“

„The White room“ studija
„The White Room“ (angl. „Baltasis kambarys“) –
dizaino studija, kurios pagrindinis principas – išryškinti grynąjį medžiagų grožį. „Nesiliaujame tyrinėję pamatinių erdvės, proporcijų, šviesos ir medžiagų problemų. Pirmiausia esame modernistai, mūsų architektūra nepateikia jokių utopinių receptų, veikiau primename, kad architektūra niekada nebuvo naudojamų ornamentų ir chaoso įkaitė“, – teigia studijos kūrėjai.

Architektai
Nitinas Barchha ir Disney Davisas

Vieta
Shivaji parkas, Mumbajus

Specializacija
Miesto namai, terasiniai sodai, užmiesčio namai

Tinklapis
www.thewhiteroom.co.in

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis