Dirbtine žole dengto namo Austrijoje eksterjeras

Dirbtine žole dengtas namas – neįprastas dviejų dizainerių – Alberto Ortizo ir Reinaldo Vayhlbauero sprendimas. Jį galima išvysti Fronlayten mieste, Austrijoje.

Namas yra padengtas dirbtine žole „Astroturf“, kuri yra pagrindinė eksterjero medžiaga. Būstas padengtas želdiniais, iš kurių suformuotos kvadrato formos, kurios susilieja su visu kraštovaizdžiu.

Toks įvaizdis yra įkvėptas Olandijos dizainerio Mauritso Cornelio Escherio, kurio darbai pasižymi ypatingu simetrijos ir begalybės pojūčiu. Jo kuriamuose objektuose visuomet kuriamas trimatis įvaizdis.

Šio dizaino koncepciją dizaineriai vadina laisvo stiliaus planavimu. Ja remiantis kuriami atskiri objektai, kurie vėliau sujungiami į vieną visumą.

Langų ir durų elementai išdėstyti horizontaliai priešais didelius langus ir sukuria neegzistuojančių balkonų įspūdį. Laiptai iš betono, tarsi sklando ore ir yra įkomponuoti netikėčiausiose vietose. Rodos, šiame būste viskas yra ne savo vietoje.

Optinės ir geometrinės iliuzijos sukurtos aplinkos stebėjimui iš skirtingų vietų. Toks žaidimas suteikia estetinį pasitenkinimą, kuris visiškai skiriasi nuo tradicinių architektūrinių sprendimų Austrijoje. Nors namo įvaizdis turėtų pozicionuoti ekologišką gyvenseną, visgi taip nėra, vienintelė sąsaja su šia samprata – tai galimybė mėgautis aplink esančia gamta ir grynu oru, sėdint ant aukštų namo laiptelių.

Udivitelno.com nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis