50 kv.m loftas Vilniuje, kuriame vyrauja balta spalva

Vilniuje esantis loftas yra išdėstytas per du aukštus. Pirmajame – virtuvės, vonios kambario ir svetainės zonos, antrajame aukšte – bendra miegamojo ir poilsio erdvė. Loftas yra viršutiniame pastato aukšte, dėl to beveik visą pagrindinės lauko sienos dalį sudaro vitrininiai langai su vaizdu į Nerį.

Interjero dizaineris Vaidas Gronskis šį butą pirko sau, tad pagrindinis lofto įsigijimo kriterijus – nestandartinė erdvė, kurią galėjo įsirengti pagal savo skonį bei pritaikyti darbui. Žinoma, svarbūs aspektai buvo ir atstumas iki centro bei kaina.


„Tuo metu Lietuvoje loftai dar nebuvo labai populiarūs ar vertinami kaip gyvenamoji vieta. Šiuo metu loftas jau tampa paklausus būstas, ypač tarp jaunimo. Buvau vienas iš pirmųjų tame pastate esančių loftų pirkėjų. Lofto erdvė nėra didelė, tačiau prieš jį perkant, gerai įvertinęs galimus erdvės išdėstymo bei interjero sprendimus, apsisprendžiau gan greitai“, – pasakoja dizaineris.


Pasak V. Gronskio, sunkiausia kuriant šį interjerą buvo nedidelėje ervėje išdėlioti vonios kambarį, jog jame būtu pakankamai komfortabilu, pasirinkti laiptus ir jų išdėstymą, kad jie netrukdytų erdvėje bei būtų patogūs ir, žinoma, sprendimai dėl lubų bei apšvietimo. Be to, loftas turi būti šviesus ir pakankamai apšviestas, todėl buvo nuspręsta nedaryti centrinio apšvietimo.



Lofte vyrauja balta spalva. Ji ne tik suteikia didesnės erdvės pojūtį, bet ir padeda lengviau derinti kitas interjero detales (baldus, paveikslus, apšvietimą ir pan.) Lengviau pabrėžti, išryškinti interjero akcentus, užmaskuoti trūkumus. Taip pat dizaineriui ši spalva asocijuojasi su estetika bei švara.


Virtuvė yra įrengta po antruoju aukštu, ji sukomplektuota taip, kad joje tilpų ne tik pagrindiniai buityje reikalingi prietaisai ir daiktai, bet ir nedidelė koridoriaus spinta viršutiniams lauko drabužiams, bet ir tinkamai paslėptas dujų katilas, kuris parūpina ir šilto vandens, ir šilumos žiemos metu. Kad virtuvė atrodytų žaismingesnė ir jungtųsi su bendra svetainė zona panaudotas užrašas sienoje.


Svetainėje nedidelė sofa su staliuku ir patogi komoda – TV staliukas, ant kurio yra vietos televizoriui bei TV kino sistemai. Patogi ir didelė palangė – mėgstama svečių pasisėdėjimo vieta, ant kurios, vakarėlių metu, kartais net ir pašokama. Vonios kambarys kurtas taip, kad būtų kuo mažesnis ir neužimtų daug bendros erdvės, todėl jis sukomplektuotas po laiptais. Jame nedidelė dušo kabina bei san. mazgas.


Viršutinis aukštas skirtas miego ir poilsio erdvei, todėl ten, tiesiog ant grindų, padėtas didelis čiužinys, kuris atstoja lovą. Čia kartais sudedami sėdmaišiai ar didelis pledas – taip sukuriama poilsio zona žaidžiant stalo žaidimus ir šnekučiuojantis su draugais ar kaimynais.


Anot V. Gronskio, kuriant interjerą pirmenybę jis teikia patogumui, grožiui ir estetikai. „Interjeras turi patikti ten gyvenančiam žmogui ir svarbiausia – būti patogus. Erdvės ir daiktų išdėstymas turi padėti žmogui buityje. Žmonės vis dažniau tai supranta ir interjero kūrimą patiki profesionalams“, – teigia dizaineris.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis