Vieno 80 kv. m buto Vilniuje interjeras

Viename 80 kv.m bute Vilniuje galima išvysti daugybę originalių interjero sprendimų. Šį „Antakalnio terasose“ įrengtą butą komentuoja „YCL city design & architecture lab“ architektai.

Skrendanti virtuvės spintelė. Šiuo sprendimu erdvė tampa atvira ir joje išsitrina sienų ir baldų kuriami rėmai.

A.Stepankevičiaus nuotr.

Kabantis židinys su paslėpta nuo bendros erdvės malkų spintele, kuri yra pasiekiama iš holo. Visas židinio baldo stalviršis yra pagamintas iš natūralaus akmens.

A.Stepankevičiaus nuotr.

Paslėptas skalbyklos kambarėlis, kurio įėjimas yra įmontuotas balde, neakcentuojant papildomos pagalbinės patalpos.

A.Stepankevičiaus nuotr.

Reljefinės plytelės vonioje ir viršuje specialiai įmontuotas natūralios šviesos juostinis langas tam, jog vonios kambarys būtų apšviestas natūralia šviesa dienos metu.

A.Stepankevičiaus nuotr.

Aukštos, atvirkštinės staktos durys, kurios suteikia vientisą perimetro kontūrą patenkant iš holo.

Specialiai šiam butui gaminti baldai, kurie turi paslėptas rankenėles ir frezuotus kampus, jog būtų išsaugotos šešėlinės juostos. Dėl to baldai spindi minimalistine elegancija.

A.Stepankevičiaus nuotr.

Numatomas terasos papildymas su metalo karkaso baldu, kur viršutinėje juostoje bus auginami augalai, o žemesniuose stalčiuose saugomi sodo inventoriaus reikmenys. Funkciškai terasa padalinta į dvi zonas: aktyvioje zonoje, šiltais vasaros vakarais, rinksis draugai vakarienei, augs švieži prieskoniai ir daržovės, kurias iš karto bus galima patiekti ant vaišių stalo, o ramaus poilsio zonoje bus galima atsikvėpti, paskaityti tarp margaspalvių ir kvepiančių gėlių.

Lietas vonios stalviršis yra pagamintas iš koriano (plautuvė irgi). Ši medžiaga buvo pasirinkta norint išsaugoti estetiką ir praktiškumą.

A.Stepankevičiaus nuotr.

Be to, visame bute paliktos deformacinės siūlės, kad interjeras išsilaikytų kiek įmanoma ilgiau be atsitiktinių tinko įtrūkimų. Taip pat paslėpti plintusai su šešėline siūle, kur deginto medžio grindys per šešėlinę siūlę prieina prie sienos. Nepastebėsite ir šešėlinių siūlių tarp sienų ir lubų, tarp sienų ir grindų.

Tokių pasirinkimų pagalba nejučia susikuria minimalistinė plokštumų susidūrimo iliuzija ir įspūdis, jog plokštumos nueina toliau nei iki erdvės kampo.

Visą butą galite apžiūrėti galerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis