Prieš ir po: 47 kv.m buto atnaujinimas FOTO

Laisvai samdomas operatorius Martynas Zaremba balandžio mėnesį išsikėlė tikslą – atnaujinti būstą per tris mėnesius ir kuo mažiau investuoti. Pirminis planas išleisti 20 tūkst. Lt nepasiteisino, tačiau būstas su interjero dizainerės Aistės Lukšaitės pagalba, įgavo naują veidą.

Svetainė

Sumanymas: Vienas pirmųjų norų – namuose turi vyrauti dramblio kaulo stilistika, tad sienos bus perdažytos visame bute. Spinta, kurią matote fotografijoje bus pakeista į didesnę, esančią kitoje nuotraukoje. Jos, kaip ir lentos, skirtos strėlyčių mėtymui bei kilimo bus atsisakyta.

Kėdės ir sofa išliks, tačiau įgaus naują pavidalą – bus pervilktos, atsiras daugiau pagalvių, pledas. Nerangus stalas bus pakeistas mažu, elegantišku, žurnaliniu. Lempa, pakeitus gaubtus, įgaus originalumo. Tokie sprendimai suteiks gan mažai svetainei erdvės pojūtį.

Be to, šioje aplinkoje atsiras ir darbo vieta. Kampe prie lango įsikurs stalas ir kėdė. Žinoma, bus pakeistos užuolaidos, kurios turėtų kol kas vienspalviui kambariui suteikti ryškumo ir savitumo. Taip pat išliks ir autentiška detalė – patefonas, kuriam tikriausiai bus nupirktas atskiras stalelis.

Po:

Miegamasis kambarys

Sumanymas: Kaip juokavo A.Lukšaitė, miegamajame pagal fengšui, lovos kojūgalis negali būti nukreiptas į duris, tačiau Martynas šio patarimo nepriėmė. Buvo sutarta, kad lova bus tiesiog pastumta arčiau lango, taip padinant plotą tarp spintos ir lovos.

Vienas svarbiausių pokyčių – nebeliks darbo salelės. Kaip ir visi kiti bute esantys daiktai, taip ir spinta, bus restauruota ir nebedvelks sąstingiu.

Po:

Virtuvė

Sumanymas: Virtuvė – tai nuolatinė draugų traukos vieta, tad joje bus ne viena naujovė. Pirmiausiai pagal achromatinę perspektyvą įvyks spalviniai pokyčiai. Juoda, balta spalvos yra derinamos su raudonu, sidabriniu ar kitu akcentu. Tad virtuvėje prie juodų plytelių ir baltų, kaulo spalvos sienų galėtų būti derinami ryškūs akcentai, pavyzdžiui, indai, rankšluosčiai.

Prie viryklės bus pastatyta skalbimo mašina, bus visiškai naujas virtuvės komplektas, stalas, o šaldytuvas pasislinks į kampą. Kadangi šiame bute daug dėmesio skiriama šviesai, bus pakeista lempos vieta taip, kad šviesos šaltinis būtų nukreiptas į stalo vidurį ir tolygiai pasiskirstytų visoje erdvėje. Siekiant savitumo, papildomas laido ilgis nebus maskuojamas, jis bus paįvairintas raudonas spalva.

Po: 

Vonios kambarys

Sumanymas: Svarbiausia šioje vietoje – naujai parinktų plytelių spalva. Žalsvi ir mėlyni atspalviai atpalaiduos, skleis ramybės pojūtį. Vonia, tualetas, dušo laikiklis išliks tie patys.

Po:

Tualetas

Sumanynas: pakeisti šios zonos plyteles, kad ji atrodytų tvarkingai ir šiuolaikiškai.

Po:

Koridorius

Sumanymas: Prieangyje stovinti spinta bus restauruota ir taps atviresnė, apačioje esanti lenta bus išimta. Žinoma, bus pakeista grindų danga, o tik įėjus pasitiks paviršius, padengtas plytelėmis, kad po visą butą nekeliautų svečių atneštas purvas.

Po:

Balkonas

Sumanymas: Didelių permainų nenumatyta, tačiau bus perdažytos sienos, grindys ir turėtų atsirasti hamakas, kurio pagalba balkonas taps malonia laisvalaikio oaze.

Po: Permainos neįvyko.

Interjero dizainerės Aistės Lukšaitės komentaras:

„Viską – nuo A iki Z derinome kartu su Martynu. Jo šypsena man būdavo geriausias rodiklis, kad
einame teisingu keliu. Namuose vyrauja dramblio kaulo spalva, derinome metalą su tekstūromis ir apgalvojome subtilias detales. Pavyzdžiui, kiekvienoje zonoje kabo fotografija iš Palestinos, iš
kurios vaikinas neseniai sugrįžo. Medžiagas, spalvas, tekstūras kartu rinkome intuityviai. Didžiausia permaina – iš miegamojo darbo zona persikėlė į svetainę, kurioje ji puikiai prigijo. Pagaliau
miegamojo erdvė skirta tik poilsiui. Žinoma, pagrindinis įkvėpimo šaltinis yra skandinaviškas stilius, tačiau butas netapo šaltu. Atvirkščiai – jis jaukus, o virtuvės zona atspindi, jog būste laukiami ir svečiai. Permainų nesulaukė tik balkono erdvė, tačiau tai natūralu – kai ateis pavasaris, bus prisiminta ir ji.“

Prieš fotografavo Ieva Budzeikaitė, po  – Tomas Vinickas.

Kaip butas atrodė prieš:

Rezultatai po:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis