69 kv.m. butas Vilniuje, atkuriantis septintojo dešimtmečio atmosferą

Trijų kambarių bute vyko gana ilgas ir kruopštus kūrybinis procesas. Rezultatas – vientisas ir glotnus stilius, subtiliai nurodantis į septyniasdešimtųjų dekorą.

Jaunas buto šeimininkas pageidavo aiškiai atriboti darbo ir poilsio erdves ir sukurti nepriekaištingą aplinką. Dizainerės sprendimas – pažaisti įdomiomis geometrinėmis formomis, žaismingais raštais, ryškiomis detalėmis, įkvėptomis minėto dešimtmečio stiliaus. Buto „veidas“ – komfortiška ir jauki svetainės erdvė, kurioje sukurta tipiška šios eros nuotaika, tačiau ir kitose erdvėse galima rasti į ją nurodančių elementų.


Svetainėje tikslingai parinktos natūralios, sodrios, gamtiškos spalvos – nuo šviesių samanų iki tamsių žemės atspalvių. Užuolaidose išryškėja eglutės raštas, o tapetuose – trikampio figūra. Ji pratęsiama virtuvės stalviršio bei kavos staliuko formomis, smailia stalviršio atrama ir įstrižomis kojelėmis. Suapvalinti baldų kampai suteikia erdvei švelnumo ir elegancijos.



Darbo kambarys išsiskiria iš kitų patalpų steriliu baltumu ir šviesiais mediniais paviršiais, nes tai padeda susikaupti ir nesiblaškyti. Tačiau kitose patalpose nevengta paįvairinimo – santūrių tonų miegamąjį paryškina rožinis minkštas krėslas, į vonios kambarį gaivos įlieja turkio spalvos detalės, o koridoriuje akį traukia apvalus veidrodis ir nestandartiniai šviestuvai.


Kadangi pradinis buto planas buvo gana nepraktiškas, nuspręsta jį šiek tiek pakoreguoti. Per platus koridorius susiaurintas, dėl to miegamajame atsirado papildomos erdvės spintai, o šalia vonios kambario įrengta ūkinė patalpa. Pastarasis sprendimas itin praktiškas, nes valymo priemones kur kas patogiau laikyti atskiroje patalpoje. Lengviau prižiūrėti butą padeda ir pakabinamos spintelės – be to, jos atrodo kur kas įdomiau nei įprastos.


Interjero autorė – dizainerė Aušrinė Šeibelienė.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis